Dan Chişu, despre pelicula sa “Bucureşti NonStop”: Sunt patru poveşti cu oameni ordinari, în situaţii extraordinare

0
271

Dan ChişuRegizorul Dan Chişu a vorbit despre cel mai recent film al său “Bucureşti NonStop”, explicând că expune patru poveşti de viaţă care formează o comedia neagră şi care au în centru “oameni ordinari, în situaţii extraordinare”.

Într-un interviu, acordat agenţiei Mediafax, Dan Chişu a precizat că în acest demers cinematografic, scopul său a fost de a face o introspecţie în viaţa acestor oameni.

“Există povestea îndrăgostiţilor, a golanilor, cea a prostituatei, peştelui şi taximetristului şi cea a bătrânilor”, a spus Dan Chişu, atrăgând atenţia că “sunt foarte multe momente triste acolo, dar e realitate”.

“Sunt poveşti cu emoţie, tristeţe şi bucurie, cu actorie extraordinar de bună”, a adăugat el.

Magazinele non-stop din Capitală reprezintă pentru Dan Chişu “o placă turnantă de noapte”, deoarece “aici se adună tot felul de oameni care au nevoi, stări speciale”.

“Am construit problemele în jurul acestui non-stopist, care are o istorie pe care o ascunde tot timpul – drama singurătăţii sale. Majoritatea magazinelor de acest fel se închid la un moment dat. Acesta despre care vorbim în film este deschis non-stop, pentru că omul doarme acolo”, a explicat regizorul.

În ceea ce priveşte mesajul filmului, Dan Chişu spune că acesta va ajunge la fiecare dintre spectatori într-un fel sau altul: “Fiecare va înţelege ce va dori. Eu am vrut doar să fac o introspecţie în viaţa unor oameni simpli. Ei sunt oameni ordinari în situaţii extraordinare. Nu sunt personalităţi bine definite despre care s-ar putea face un film. Ei trăiesc într-o singură noapte nişte situaţii excepţionale”.

“Nu eu am inventat roata. Au mai fost făcute filme de acest gen. Îmi amintesc de «Paris, je t’aime» sau de «New York, New York». E un gen destul de folosit. Eu n-am vrut decât să fac o poveste a Bucureştiului”, a mai spus Chişu.

Muzica pentru acest film a fost compusă special de Simona Radu. “Piesa ei «Strigăt mut» a fost bine primită de public şi se potriveşte mult cu starea noastră de acum”, a mai declarat Dan Chişu.

Din distribuţie fac parte, între alţii, Ion Besoiu, Dorina Lazăr, Gheorghe Ifrim, Alexandru Papadopol, Adrian Titieni, Maria Obretin, Lia Bugnar, Olimpia Melinte, Ilinca Manolache, Dan Bordeianu şi Lili Sandu.

Regizorul a anunţat, înainte de lansarea filmului în cinematografe, că toate încasările vor merge către familiile victimelor incendiului care a avut loc, pe 30 octombrie, în clubul Colectiv din Bucureşti.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here