Danezii sunt cei mai fericiți europeni. Pe ce loc sunt românii

0
104

Funny-Pics-17.03.2011-63În urma unui sondaj efectuat de Institutul European de Statistică Eurostat s-a conturat harta europeană a fericirii, pe primul loc în clasament sunt danezii cu un total de opt puncte din zece. În coada listei se situează bulgarii ca fiind cei mai nefericiţi europeni, cu 4,8 puncte. Românii se află la mijlocul clasamentului. 

La întrebarea „Sunteţi mulţumiţi de viaţa dumneavoastră?” au răspuns cetăţeni din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene.

În top, după Danemarca urmează Finlanda, Elveţia, Austria, Olanda, Belgia, Luxemburg, Irlanda, Germania, Anglia şi Polonia, iar ultimele cinci locuri în acest clasament sunt ocupate de Portugalia, Ungaria, Ciprul de Nord, Grecia şi Bulgaria.

Românii se numără printre europenii destul de mulţumiţi de viaţă lor, cu o medie de 7,2, clasându-se imediat după germani, polonezi şi britanici (toţi cu o medie de 7,3), dar înaintea francezilor (7,0), spaniolilor (6,9), italieanilor (6,7) sau cetăţenilor din ţările baltice.

Dintre români, cei mai mulţumiţi sunt tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani, iar pe măsură ce înaintează în vârstă, gradul scade, ajungând la 6,2 în cazul persoanelor de peste 75 de ani.

 Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here