Daruri ale Învierii

0
115

inviereIubiți credincioși, cuvinte pe care le-a rostit Domnul după Înviere, deci pe lângă „bucurati-vă”, pe lângă „nu vă temeți” avem și cuvântul „pace vouă”. 

De fiecare dată când s-a întâlnit Domnul Hristos cu ucenicii săi, le-a zis „pace vouă”.

Apoi, a zis Domnul Hristos și alte cuvinte din care înțelegem darul lui Dumnezeu și puterea lui Dumnezeu și mai ales iertarea păcatelor pentru că le-a  spus ucenicilor săi:

„Luați Duhul Sfânt. Cărora veți ierta păcatele vor fi iertatea și cărora le veți ținea vor fi ținute”.

Darurile Învierii sunt: bucuria, ne-temerea sau curajul, pace, iertarea păcatelor și binecuvântarea, pentru că atunci când S-au înălțat la cer, Domnul Hrisos și-a ridicat mâinile i-a binecuvântat pe ucenicii Săi și, când îi binecuvânta, S-a depărtat de ei și S-a înâlțat la cer.

Ultima faptă pe care a făcut-o Domnul Hristos aici pe pământ, la Înălțarea Sa, a fost că i-a binecuvântat pe oameni. Și să știți că pe binecuvântarea aceasta de la înălțare se întemeiază toate binecuvântările pe care le primim noi prin mijlocirea preoțiască și cu care ne binecuvintează chiar Domnul Hristos prin mijlocirea preoților, binecuvântările de la Sfânta Liturghie, binecuvîntările, de la sfintele slujbe.

Așadar, avem cinci daruri ale Învierii și anume: bucuria, ne-temerea sau curajul, pacea, binecuvântarea și, pe lângă aceste, avem și iertarea păcatelor. Toate acestea sunt însemnate pentru noi și le avem în vedere pentru noi, pentru viața noastră, pentru credința noastră, pentru ai noștri, pentru cei apropiați de noi, deci: bucuria, ne-temerea, pacea, iertarea păcatelor și binecuvântarea.

„Gânduri care duc spre lumină”, Arhimandrit Teofil Părăian

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here