De ce copiii mici nu stau în picioare?

0
108

copilCând reuşeşti să ţii o furculiţă în echilibru pe un deget, i-ai descoperit centrul de greutate, adică punctul său de echilibru. Dacă deplasezi centrul de greutate mai departe de punctul de sprijin, furculiţa cade. în corpul omenesc centrul de greutate este situat aproximativ sub buric. Dacă rămâne în corespondenţă cu baza de sprijin, adică între cele două picioare, corpul este în echilibru, altfel cade. Copiii mici au o bază de sprijin redusă şi de aceea îşi pierd echilibrul.
De ce echilibristul îşi întinde braţele?
întinzând braţele, greutatea corpului se distribuie în mod diferit iar centrul de greutate rămâne deasupra bazei de sprijin. încearcă să te ridici de pe un scaun punând picioarele în faţa scaunului şi ţinând în acelaşi timp braţele de-a lungul coapselor: nu vei putea! în schimb, dacă pui picioarele sub scaun şi îţi mişti braţele înainte, centrul tău de greutate se va afla din nou deasupra picioarelor şi-ţi vei putea menţine echilibrul ca să te ridici.
• CUM, CÂND, DE CE •
De ce toate vehiculele au motorul în partea de jos?
Pentru a evita răsturnarea, toate vehiculele sunt construite în aşa fel încât centrul lor de greutate să fie aşezat între roţi. Din acest motiv, motorul, care este foarte greu, este montat în partea de jos. Dacă greutatea s-ar afla în partea de sus a vehiculului, maşina s-ar dezechilibra la fiecare curbă.

MareaCarte, Litera International

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here