De ce este din ce în ce mai populară aplicația WhatsApp, în România

0
218

Fackbook Acquires WhatsApp For $16 BillionAplicația WhatsApp este accesată zilnic de peste un sfert dintre utilizatorii de smartphone din România. Cei mai mulți utilizatori (40%) sunt înregistrați în București, relevă un studiu de specialitate.

Cercetarea arată că principalul motiv pentru care românii accesează WhatsApp îl constituie gratuitatea, 43% dintre utilizatori apreciind faptul că pot trimite mesaje fără niciun cost. Gratuitatea este apreciată în special de tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 ani (64%), relatează Agerpres.

În plus, alte avantaje ale aplicației preferate de către români sunt posibilitatea de a trimite poze ușor și rapid (42%), ușurința în utilizare (41%) și posibilitatea de a comunica și de a distribui rapid texte sau fotografii către un grup de persoane (31%).

Instagram, o mare necunoscută

“Credem că popularitatea WhatsApp va continua să crească în rândul românilor, atât timp cât aplicația va rămâne gratuită. Totuși, chiar și așa, îi va fi greu să ajungă la nivelul succesului înregistrat de aplicația Facebook, utilizată zilnic de 69% dintre posesorii de smartphone și de 84%, cel puțin o dată pe săptămână. În schimb, aplicația Instagram nu este accesată deloc de 72% dintre românii cu smartphone”, a afirmat Traian Năstase, managing partner al iSense Solutions, companie care a realizat studiul de specialitate.

Potrivit sursei citate, aproape jumătate dintre utilizatorii de smartphone din România accesează aplicația WhatsApp cel puțin o dată pe săptămână, 27% o folosesc zilnic, iar 40% dintre posesorii de telefoane inteligente care preferă această aplicație sunt din București.

Rreprezentativ pentru mediul urban 

Rezultatele sunt extrase dintr-o cercetare online realizată de către compania iSense Solutions pe un eșantion de 1.069 de respondenți, membri ai Panelului ResearchRomania.ro.

Datele sunt reprezentative pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani, din mediul urban din România, iar gradul de eroare este de +/-3%, la un nivel de încredere de 95%.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here