De ce ne tremură mâinile?

0
165

mainiiiiConform http://www.romedico.ro, tremurăturile sau tremorul este definit ca o mișcare ritmică involuntară a unui segment al corpului.  Acesta poate afecta orice segment al corpului, însă cel mai frecvent afectate sunt mâinile.

Deseori asociat cu boala Parkinson, tremuratul mâinilor sunt cauzate  în realitate o serie de boli.

Tremuratul mâinilor este adesea asociată cu boala Parkinson. Însă, în realitate există o o serie de alte boli care pot avea drept simptom tremuratul mâinilor.

Potrivit http://www.csid.ro, tremorul parkinsonian ˶este produs de modificările cerebrale care duc la mişcări anormale. Persoanele cu boală Parkinson prezintă şi rigiditate a membrelor superioare, inferioare şi a trunchiului şi eventual poate prezenta bradikinezie, adică lentoare în executarea mişcărilor, dar şi scăderea amplitudinii mişcărilor.  De asemenea, prezintă şi tulburări de echilibru şi coordonare˝.

Tremuratul mâinilor poate fi asociat cu problemele de sănătate care afectează sistemul neuromuscular sau sistemul nervos central.

O să vă prezentăm în următoarele rânduri o serie de boli ce pot avea drept simptom tremuratul mâinilor.

Un nivel scăzut al zahărului în sânge (hipoglicemie) poate fi un semn al unei probleme de acest gen, fiindcă atunci când ne confruntăm cu hipoglicemie, organismul începe să tremure.

Un al semnat al tremuratului mâinilor este stresul acut. Simptomele reacţiei provocate de stresul acut pot provoca dificultăţi de respiraţie, anxietate şi nervozitate.

Atunci când ne confruntăm cu un atac de panică de pildă, simţim o teamă bruscă, intensă, care nu poate fi controlată.

Tulburare de anxietate generalizată este iarăși un aspect ce nu trebuie ignorant, fiindcă această afecţiune este o condiţie în care pacientul se simte anxios aproape tot timpul.

Nu în ultimul rând,  boala Parkinson este o boală ce afectează sistemul nervos, ce cauzează tremuratul, rigiditatea corpului şi mişcări lente.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here