De ce suntem sensibili la atingere?

0
146

atingerea

De ce suntem sensibili la atingere?

Alodinia corespunde unei percepţii dureroase provocată de un stimul care nu există.

Extrem de periculos, acest sindrom neurologic era prea puţin înţeles până în prezent, fiind din acest motiv şi foarte dificil de tratat, după cum au explicat cercetătorii de la Institut Naţional de la Santé et de la Recherche Medicale (INSERM), Franța.

După cum relatează AFP, potrivit unui studiu publicat în Journal of Neuroscience, o anume enzimă are un rol determinant în apariţia hipersensibilităţii dureroase, cauzată de o simplă atingere a pielii, sau cel puțin așa cred cercetătorii francezi, care au deschis noi perspective pentru depistarea unor noi terapii eficiente.

Aceste simptome apar, frecvent, în urma producerii unor leziuni neuronale.

Prin identificarea cailor nervoase implicate în această formă de hipersensibilitate dureroasă, precum şi a tintelor asupra cărora medicii ar putea să intervină cu succes, echipa INSERM, condusă de Radhouane Dallel, a deschis noi orizonturi pentru găsirea unor terapii viitoare cât mai eficiente.

Acest studiul a mai relevat și faptul că “alodinia tactilă dinamică” apare din cauza unei interpretări greşite a informaţiei tactile în măduva spinării, la nivelul primului releu nervos central (“coarnele dorsale”) care descifrează mesajele dureroase.

Reţeaua neuronală solicitată în timpul acestei hipersensibilităţi la durere este diferită de reţeaua neuronală implicată în cazul durerilor intense, iar acest amănunt explică ineficiența tratamentelor clasice împotriva durerii.

Cercetătorii au descoperit că prin blocarea pe care farmaceutica a enzimei PKC gamma, se previne apariţia acelor anomalii dureroase, deschizând, astfel, calea pentru noi metode terapeutice.

Sura: mediafax.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here