De ce unii oameni sunt mușcați mai mult de țânțari decât alții?

0
94

tantariTânțarii sunt atrași de bioxidul de carbon, de căldură și mai ales de bacteriile de pe piele, mirosulul făcând dintr-o persoană ținta preferată a țânțarilor.

Business Insider a realizat un videoclip edificator pentru cei chinuiți de insectele însetate de sânge. O persoană din cinci este ținta perfectă pentru țânțari, iar cele care ne înțeapă sunt femelele deoarece “”au nevoie de sânge uman pentru dezvoltarea viitoarelor ovule”.

E bine de știut că tânțarii își reperează prada de la 45 m distanță. Le plac bacteriile de pe piele,așa că bacteriile și, implicit, mirosul, fac dintr-o persoană ținta preferată a țânțarilor însetați.

Dioxidul de carbon, din respirație, de exemplu, este un alt element irezistibil pentru insecte. Cu cât o persoană degajează mai mult CO2, cu atât este mai ușor reperabilă.

Și căldura degajată de corpul uman atrage țânțarii ca un magnet, astfel că atleții sau cei care fac sport în aer liber sunt o țintă predilectă.

Sursa: evz.ro

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here