De la Marea Neagră la Marea Nordului: Va pedala 3.000 de km pentru a atrage atenţia asupra bibliotecilor

0
442

bicycle_shadow_52041800_22238700Bibliotecarul Laszlo Kis va ajunge vineri, la Sibiu, pe bicicletă, după ce a plecat duminică din Sfântu Gheorghe, propunându-şi să pedaleze 21 de zile, pe o distanţă de 3.000 de kilometri, de la Marea Neagră la Marea Nordului, cu scopul de a atrage atenţia asupra bibliotecilor româneşti, potrivit unui comunicat.

“Un bibliotecar din Sfântu Gheorghe vrea să atragă atenţia asupra bibliotecilor româneşti într-un mod inedit. Laszlo Kiss parcurge 3000 de kilometri, de la Marea Neagră la Marea Nordului, în cadrul campaniei ‘Lecturând prin Europa – Bibliotecile şcolare de la Marea Neagră la Marea Nordului’, iniţiată pentru a sensibiliza opinia publică asupra importanţei bibliotecilor şi pentru a reînfiinţa Biblioteca Pedagogică Naţională I. C. Petrescu. Timp de 21 de zile, între 7 iunie şi 5 iulie 2015, va parcurge pe bicicletă mai mult de 3.000 de km, de la Constanţa până la Amsterdam, vizitând biblioteci şcolare, publice şi universitare din şapte ţări-membre ale Uniunii Europene”, potrivit unui comunicat al Bibliotecii Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu.

Vineri, 12 iunie, Laszlo Kiss va poposi şi la Sibiu, în jurul orei 18.00 unde va fi însoţit pe o porţiune de traseu de bibliotecari şi elevi pe biciclete. El va fi primit la Biblioteca Universităţii ‘Lucian Blaga’ din Sibiu, unde va prezenta campania bibliotecarilor sibieni.

Prin această campanie, bibliotecarul biciclist şi-a propus să promoveze şi Congresul Asociaţiei Internaţionale a Bibliotecilor Şcolare, care va avea loc în perioada 28 iunie – 03 august 2015 la Maastrich.

Toate instituţiile care vor fi parte din campanie, vor semna un “Paşaport de Bibliotecar”, un afiş care va conţine ştampilele bibliotecilor şi semnăturile bibliotecarilor unde va poposi această campanie.

Evenimentul de la Sibiu este realizat şi sprijinit de Biblioteca Universităţii “Lucian Blaga” şi Asociaţia Bibliotecarilor din România – Filiala Sibiu.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here