De la realitate la ficțiune: 20 dintre locurile din “Războiul Stelelor” chiar există și merită vizitate| GALERIE FOTO

0
425

Războiul StelelorPremiera mult aşteptată a noului film „Războiul Stelelor: Trezirea Forţei” a avut loc, iar odată cu lansarea sa în cinematografe, locurile de filmare au devenit puncte de atracție pentru turiștii din întreaga lume. 

Imaginile de o frumusețe nepământătească care au fost transpuse pe peliculă odată cu povestea filmului au devenit astfel un obiectiv pentru amatorii de frumos, așa că nu este de mirare că, în 2016 și nu numai,  vor fi puncte de atracţie turistică.

The Telegraph a întocmit o listă cu 20 de locaţii din film care există în realitate și merită vizitate.

Insule Skellig

Insule Skellig, Irlandasunt descrise de George Bernard Shaw drept „un loc incredibil, imposibil, nebun”. Pe una dintre aceste insule, Skellig Michael, se află ruinele unei mănăstiri din secolul 6. Accesul pe mare este destul de dificil şi se poate face doar vara, atunci când vremea este favorabilă, iar locurile sunt limitate, ceea ce face aventura cu atât mai fermecătoare.

Islanda

Islanda. Locul exact al filmărilor nu a fost dezvăluit, dar site-ul IMDb afirmă că este vorba de Lacul Myvatn şi de vulcanul Krafla. Mare parte din această insulă pare desprinsă din altă lume, de la câmpiile întinse de lavă pietrificată, până la nisipurile întunecate.

Forest of Dean

Puzzlewood (Forest of Dean), Marea Britanie. Pădurea din comitatul Gloucestershire este un labirint de basm, cu potecile sale mărginite de pietre acoperite de muşchi verde şi lianele răsucite ale arborilor Yew, care în film reprezintă planeta Endor pe care trăieşte rasa Ewok.

Empty Quarter

Deșerturile. Peisaje din deşertul aflat în apropierea oraşului  Abu Dhabi din Emiratele Arabe Unite, dar şi din New Mexico, California şi unele regiui din Scoţia. Cei care doresc să viziteze deşertul Empty Quarter trebuie să ajungă în oaza Qasr Al Sarab, un resort de 5 miliarde de dolari, care apare ca un miraj în mijlocul dunelor cu nisipuri mişcătoare.

Tunisia

Tunisia, ţară al cărei decor, în film, reprezintă planeta Tatooine, locul natal al lui Luke Skywalker. Din păcate, ameninţarea teroristă transformă în prezent acest loc într-o destinaţie periculoasă pentru turişti. Casa lui Luke din „Războiul stelelor – Episodul IV: O nouă speranţă”, unde locuieşte cu mătuşa şi unchiul său, este o locuinţă tradiţională din oraşul berber Matmata. Scenele de interior au fost filmate în curtea interioară a Hotelului Sidi Driss, unde se păstrează şi acum câteva decoruri murale din film.

Chott el Jerid

Lacul tunisian Chott el Jerid, Tunisia. Scenele exterioare din „Episodul IV: O nouă speranţă” au fost filmate la nord-vest de oraşul Matmata, în zona unor exploatări de sare de lângă. În „Episodul III: Răzbunarea Sith” apare, de asemenea, această locaţie. Marea Dună aflată la vest de Naftah, în apropierea graniţei dintre Tunisia şi Algeria, este locul unde C3PO şi R2D2 se rătăcesc şi dau peste scheletul unui „dragon krayt”.

Sidi Bouhlel

Sidi Bouhlel, regiune din apropierea oraşului Tozeur, cunoscută acum drept „Canionul Star Wars” apare foarte des în „Episodul IV: O nouă speranţă” şi în „Episodul I: Ameninţarea fantomei”.

Ajim

Ajim, Insula Djerba. În film e denumit Mos Eisley și reprezintă locul unde Luke şi Obi-Wan îi întâlnesc pe Han Solo şi Chewbacca. Exteriorul casei lui Obi-Wan este de fapt o moschee. Barul în formă de dom unde cântau Figrin D’an şi The Modal Nodes poate fi încă remarcat.

Death Valley

Death Valley” (Valea Morţii) din Parcul Naţional California este cea mai aridă zonă din America de Nord, a fost şi el folosit pentru a reprezenta planeta Tatooine. Punctul de observaţie numit „Dante’s View” apare în „Episodul IV: O nouă speranţă” ca punct de panoramă pentru Mos Eisley.

Tikal, Guatemala

Temple mayaşe de la Tikal, Guatemala. În filmul din 1977, complexul de şi jungla din împrejurimi a fost locaţia care a reprezentat baza Rebelilor de pe Yavin IV.

gheţarul Hardangerjøkulen

Gheţarul Hardangerjøkulen de lângă Finse, Norvegia, reprezintă în film Hoth, o planetă îngheţată care apare în „Episodul V: Imperiul contraatacă”. Nu sunt drumuri către Finse, dar aici se află una dintre gările situate la cea mai mare altitudine din Europa. Trenurile care leagă Oslo de Bergen opresc în această regiune.

Valea Buttercup

Statele Unite. Mare parte din „Episodul VI: Întoarcerea lui Jedi” a fost filmat în această regiune. Valea Buttercup din deşertul Yuma este locul unde a fost construită nava personajului Jabba the Hutt. Arborii locuiţi de pe Endor sunt de fapt sequoia uriaşi din California, care ajung la înălţimi de peste 100 de metri.

tunisia- Tatooine

Tunisia a fost și amplasamentul pentru planeta Tatooine. Pentru „Episodul I: Ameninţarea fantomei”, Ksar Ouled Soltane, un grânar fortificat construit de berberi, aflat la circa 20 de kilometri sud de un oraş numit în realitate chiar Tataouine, reprezintă un cartier al sclavilor din Mos Espa, unde a copilărit personajul Anakin Skywalker. Qui-Gonn Jinn şi Darth Maul se luptă pe Onk Jemal, o formaţiune stâncoasă din deşertul din apropiere de Tozeur, Tunisia.

Palatul Caserta

Palatul Caserta, o fostă reşedinţă regală a  dinastiei Bourbon din Napoli, reprezintă în film Palatul Regal din Naboo. Aflat în patrimoniul UNESCO din 1997, palatul a fost construit pentru a concura Versailles-ul şi a fost cu adevărat epic ca stil şi dimensiuni. Din păcate, palatul a căzut în ruină.

Villa del Balbianello

Villa del Balbianello, pe malul Lacului Como din Italia, este locul unde are loc nunta personajelor Anakin şi Padme. Peisajele din Italia au apărut în „Episodul II: Atacul clonelor” şi „Episodul III: Răzbunarea Sith”. În „Episodul III: Răzbunarea Sith”, Anankin a fost rănit pe unul din versanţii vulcanului Etna din Sicilia. Vila este deschisă publicului între lunile martie şi noiembrie.

Sevilla

Sevilla apare în anumite scene din „Episodul V: Imperiul contraatacă”. În film este filmat Palaçio Espanol, piaţa centrală a oraşului şi un canal traversat de poduri, locuri pe unde se plimbă Anakin şi Padme.

Guilin

China. Superbele sale formaţiuni muntoase aflate în apropiere de Guilin apar în „Episodul III: Răzbunarea Sith”. Aici s-au făcut pentru prima dată filmări în Asia. În film reprezintă planeta Kashyyyk a rasei Wookiee.

Golful Phang Nga

Golful Phang Nga, din apropiere de Phuket, Thailanda a fost filmat pentru stâncile sale neobișnuite, potrivite cu scenariul filmului.

Alpii Bernezi

Alpii Bernezi din apropiere de Grindelwald, Elveţia, reprezintă în film Munţii Alderaan.

Pădurea Whippendell

Pădurea Whippendell de lângă Watford, Marea Britanie este locul unde a apărut pentru prima dată Jar Jar Binks, personajul cel mai puţin îndrăgit din istoria filmului.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here