De pus pe gânduri…

0
260

Flori_de_nu_ma_uitaPaul, cu o figură tristă şi abătută, se întâlni cu prietena sa Carla într-un bar, la o cafea. Deprimat, începu să se descarce în faţa ei, povestindu-i despre toate preocupările sale… munca… banii… raportul cu prietena… scopul său în viaţă!… Totul părea să îi meargă prost. Carla băgă mâna în geantă, scoase o bancnotă de 50 EURO şi îi zise:

– Vrei această bancnotă?

Paul, puţin confuz, la început îi răspunse:

– Bineînţeles, Carla… sunt 50 EURO, cine nu i-ar vrea?

Atunci Carla luă bancnota într-o mână şi o strânse cu putere până când făcu un mic ghemotoc. Arătându-i ghemotocul lui Paul îl întrebă din nou:

– Acum o mai vrei?

– Carla, nu ştiu unde vrei să ajungi, dar sunt în continuare 50 EURO. Bineînţeles că îi iau şi aşa, dacă mi-i dai.

Carla desfăcu ghemotocul, aruncă bancnota pe jos şi o calcă cu piciorul, până când se murdări toată.

– Tot mai vrei bancnotă?

– Ascultă, Carla, tot nu înţeleg unde vrei să ajungi, este oricum o bancnotă de 50 EURO, şi până când nu o rupi îşi păstrează valoarea…

– Paul, trebuie să ştii că chiar dacă uneori ceva nu iese aşa cum vrei tu, chiar dacă viaţa te îndoaie şi te face un mic ghemotoc, tu continui să fii la fel de important cum ai fost întotdeauna… Ceea ce trebuie să te întrebi este cât valorezi în realitate, nu cât de mult poţi să fii abătut într-un anumit moment.

Paul rămase nemişcat uitându-se la Carla fără să zică un cuvânt, în timp ce mesajul îi intră bine în memorie. Carla puse bancnota desfăcută alături de el, pe masă, iar cu un zâmbet complice îi spuse:

– Ia-i, ţine-i cu tine ca să îţi aminteşti de acest moment atunci când nu te vei simţi bine… dar trebuie să îmi dai o bancnotă nouă de 50 EURO ca să o pot utiliza cu următorul prieten care are nevoie. Îl pupă pe obraz şi se îndreptă către uşă. Paul privi bancnota, zâmbi, o privi din nou şi cu o energie nouă îl strigă pe ospătar să plătească nota…

De câte ori ne îndoim de valoarea noastră, de ceea ce merităm într-adevăr şi de ceea ce putem realiza?

Acum gândeşte-te bine. Încearcă să răspunzi la următoarele întrebări:

1. Spune care sunt cele mai bogate 5 persoane din lume.

2. Spune care sunt ultimele 5 câştigătoare de la Miss Univers.

3. Spune care sunt ultimii 5 câştigători ai premiului Oscar cel mai bun actor sau actriţă.

Cum merge? Rău? Nu te preocupa. Nici unul dintre noi nu îşi aminteşte care erau cei mai buni ieri. Iar aplauzele se duc! Şi trofeele se umplu de praf!

Acum răspunde la următoarele:

1 – Spune 3 profesori care te-au ajutat în formarea ta

2 – Spune 3 prieteni care te-au ajutat în momente dificile

3 – Gândeşte-te la câteva persoane care te-au făcut să te simţi special

4 – Spune numele a 5 persoane cu care îţi petreci timpul.

Cum merge? Mai bine? Persoanele care fac diferenţa în viaţa ta nu sunt cele cu cele mai bune rezultate, cu mulţi bani sau multe premii… Sunt cele care îşi fac griji pentru tine, care au grijă de tine şi care stau oricum cu tine.

Gândeşte-te o clipă… viaţa este foarte scurtă! Tu, pe ce listă eşti? Nu ştii?… Lasă-mă să te ajut… Poate nu eşti printre cei faimoşi, dar eşti printre cei la care m-am gândit că vor citi aceste rânduri.

“O lumânare nu pierde nimic dacă aprinzi o alta…”

Sursa: Momente în viață

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here