Sărbătoarea copiilor la Târgoviște. Ce spectacol minunat!

0
173

ziua copiilor1 și 2 Iunie la Târgoviște – Copiii de ziua lor – Sărbătoarea copiilor plină de momente frumoase – Distracție, dans, cântec, teatru, desene pe asfalt, picturi faciale – La mulți ani, copii! Să vă dea Dumnezeu tot ce este mai bun!

Ziua Copilului la Târgoviște

Gata și cu 1 iunie, ora e târzie, copiii s-au dus la somnic, nani, nani, dar măcar știu că pe meleagurile noastre au avut o zi pe cinste. Deși ziua lor e în fiecare zi, nu-i așa, evenimentele de astăzi i-au bucurat și le-au adus o mulțime de zâmbete. Au dansat, au cântat, au asistat la teatru, au desenat pe asfalt, au fost pictați pe față, au râs alături de clowni. În Piața Mihai Viteazul, evenimentele, derulate sub egida Teatrului Tony Bulandra și a Primăriei și Consiliului Local Târgoviște, au luat startul încă de dimineață, începând cu ora 10. Copiii au participat la ateliere de creație, s-au pictat pe față, au mânuit păpuși, au modelat baloane și au desenat pe asfalt. Atelierele au rămas deschise pe tot parcursul zilei.

Au privit amuzați piese de teatru: „Cenușăreasa”, în regia lui Daniel Burcea (Asociația C.R.E.A.S.) și „Năzdrăvăniile lui Păcală”, în regia lui Antoniu Vasile Berenyi (Teatrul Tony Bulandra). Părinții și copiii spectatori au dansat împreună cu Formația Candy Dance  de la Palatul Copiilor Târgoviște – prof. Ionela Iordache. Văduva Dance Academy Kids (prof. coregrafi Ada și Răzvan Văduva) și copiii de la Dana Gym & Dance, coordonați de prof. Dana Dragomir au susținut momente vesele. Și copiii speciali au ținut ritmul cu coordonatoarele lor. Aplauze! De asemenea, „Țara jucăriilor” (Quartet Gorgon Grigorescu) și spectacolul Școlii de balet Daniela Rotari au fost manifestări aplaudate și apreciate din plin.

M-au amuzat și cei mici, cu dansul lor cu baloane, m-am gândit că la sfârșit ar fi trebuit să le arunce în sus, pentru efect. Dar, se pare că nu i-a lăsat inima, doreau probabil să le ia acasă. Adorabili! Un alt mănunchi de baloane a fost adus și lansat în aer, spre deliciul tuturor. Mai ales al fotografilor, care s-au precipitat să surprindă momentul colorat.

ziua copiilor

ziua copiilorziua copiilorziua copiilor1 Iunie în Parcul Chindia

Copiii au avut de ales între două surprize. Anumite evenimente din Piața Mihai Viteazul s-au suprapus cu cele organizate de Școala Populară de Arte Octav Enigărescu pe scena amplasată în Parcul Chindia. Cum aveam nevoie de o plimbare și o înghețată răcoritoare, am ajuns și în parc. Acolo am asistat la un alt spectacol frumos. Am ascultat cântece interpretate minunat de cursanții clasei de canto, muzică ușoară și populară, coordonați de prof. Mirabela Grigorescu. Copii cu glasuri limpezi și inocente puneau suflet în cântecul lor, aducând fericire pe chipul părinților ce îi fotografiau și îi aplaudau intens. Am mai stat și la momentul de dansuri populare al Ansamblului Ciuleandra, susținut de elevi-adolescenți pregătiți de prof. Gigi Văduva. După aceea, ne-am îndreptat spre lac pe aleile aglomerate ale parcului.

Ziua copiilor continuă și pe 2 Iunie

Vremea a ținut cu toți, deși erau câțiva nori, ploaia nu a început. Astfel, cu mic cu mare, am avut o zi minunată. Am plecat din parc pe acordurile melodiei ”The Lonely Sheperd”. Credeam că se aude dintr-o înregistrare, de fapt era o fetiță pe scenă, care cânta divin la nai. Grăbindu-mă spre ieșire, mi-am șters o lacrimă de fericire…

ziua copiilorziua copiilorziua copiilorDar, nu fiți dezamăgiți copii! Ziua copiilor continuă! Mâine vă așteaptă alte surprize, tot atât de plăcute, cu siguranță veți fi încântați! Atelierele vor fi din nou deschise pentru picturi faciale. Creta e la locul ei, gata să fie mânuită cu măiestrie. Alte două piese de teatru vă vor amuza după amiază. Nu ratați „Cei trei purceluși”  în regia lui Gheorghe Balint, Teatrul Tony Bulandra. Sau „Prințesa Anastasia” în regia lui Daniel Burcea, Asociația C.R.E.A.S.. Vor fi multe alte surprize.
La mulți ani, copii! Să vă bucurați de tot ce are viața mai frumos! Doamne ajută!

Te invit să citești și Opera comică pentru copii.

Mihaela Mușetescu