De ziua Europei, staţiile de metrou devin teatrul naţiunilor comunitare

0
68

metrou_statia_victoriei1_36970600În acest an, de Ziua Europei, ambasadele din statele comunitare pregătesc mai multe surprize călătorilor care tranzitează metroul. Astfel staţiile de metrou vor reda pe 9 mai atmosfera din 21 de ţări membre UE, informează un comunicat al Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti.

În staţia Iancului, Ministerul Afacerilor Externe va avea un stand cu materiale de informare, staţia Ştefan cel Mare prezintă universul Austriei, cu un film de scurtmetraj experimental, iar cele două peroane din Piaţa Victoriei sunt dedicate Slovaciei, respectiv Suediei.

Evenimentul Slovaciei include o expoziţie de tablouri iar Ambasada Suediei pune la dispoziţia vizitatorilor mese de cocktail, gustări şi DJi care mixează muzică din această ţară. În pasajul staţiei Basarab, care este dedicată Germaniei, copiii vor primi ursuleţi Haribo.

Staţia Grozăveşti va fi tapetată, de Ziua Europei, cu imagini cu lalele, deoarece aici este ilustrat universul Olandei. Ambasada Finlandei prezintă, în staţia Eroilor, o operă de artă de 2 metri pe 2 metri şi o expoziţie cu brazi de Crăciun.

La staţia Izvor va fi reprezentată Spania, în timp ce la Timpuri Noi călătorii vor vedea imagini din Cehia.

Staţia Pipera va găzdui Ambasada Sloveniei, iar la Aurel Vlaicu vor dansa artişti irlandezi, pe muzică tradiţională. Tot aici vor fi instalate faţade de pub irlandez, unde vizitatorii pot primi vouchere pentru bere irlandeză.

Staţia Aviatorilor este dedicată Italiei. Aici, un desenator cu creta va încânta călătorii. Iubitorii culturii franceze vor găsi la Piaţa Romană muzică şi mâncare din această ţară. La Piaţa Universităţii, curioşii se vor delecta cu muzică din Lituania şi Grecia, în timp ce la Piaţa Unirii sunt prezentate Marea Britanie şi Danemarca.

La staţia Tineretului se va regăsi atmosfera Ciprului, în timp ce la Piaţa Sudului va fi prezentată Croaţia. Polonia va fi regăsită de cei care călătoresc în staţia Politehnica, în expoziţia foto “Zbor deasupra Poloniei”. Cei care ajung la staţia Păcii se vor întâlni cu gastronomia Ungariei.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here