De Ziua Femeii, Richard Galliano va susține un concert cu Big Band-ul Radio

0
74
Richard Galliano Acordeonistul francez Richard Galliano va susține un concert alături de Big Band-ul Radio, pe 8 martie, la Sala Radio din Capitală, informează un comunicat al organizatorilor.

Programul serii cuprinde o compoziție semnată de celebrul muzician argentinian Astor Piazzolla, “Michelangelo 70”. Galliano și Piazzolla s-au întâlnit în 1983 pe scena Comediei Franceze (Paris). De altfel, la îndrumarea compozitorului argentinian, acordeonistul a studiat îndeaproape rădăcinile muzicii franceze, a readus la viață întregul repertoriu tradițional de vals-musette, java, tangouri și a pus bazele unui nou curent muzical denumit “New Musette”.

Concertul de Ziua Femeii de la Sala Radio va prilejui întâlnirea spectatorilor cu mai multe compoziții care poartă semnătura lui Richard Galliano.

Vom auzi: “Ten Years Ago”; “Teulada”; “Rue de Maubeuge”; “Tango pour Claude”; “Poeme”; “Coloriage”; “Giselle”; “Take eleven”. În portofoliul compozitorului Richard Galliano s-au adunat peste 400 de lucrări create de artist sau în aranjamentul său.

Francez prin naștere, dar italian prin origine, Richard Galliano este interpret și compozitor, orchestrator și pedagog. Cariera să artistică s-a construit la întâlnirea între muzica clasică și de jazz. A început să studieze acordeonul la 4 ani, sub îndrumarea tatălui său. In paralel a fost înscris la Conservatorul din Nisa.

Big Band-ul Radio va fi dirijat de Ionel Tudor.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvențele Radio România Cultural și Radio România Muzical din țară și în streaming live pe internet pe www.radiorormaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în magazinele Inmedio semnalizate ‘Bilete.ro’, în magazinele Germanos și la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here