Debut la Teatrul de Artă Bucureşti

0
107
6 din 49Loreta Popa

A trecut un an. Un an de când Teatrul de Artă Bucureşti a deschis uşile propriei săli de spectacole. Un eveniment care merită sărbătorit. Astfel că publicul va avea parte de o surpriză de proporţii cu această ocazie. Alexandru Maftei, cunoscutul regizor al filmelor „Domnişoara Christina” şi „Bună, ce faci?”, debutează în teatru cu regia primului său spectacol: „6 din 49”, de Spiró Győrgy.

 

Spectacolul este o comedie savuroasă, ruptă din realitatea familiei tipice româneşti.

Ea surprinde ce se poate întâmpla unui cuplu de oameni simpli atunci când aceştia sunt puși în fața unui bilet câștigător la loto, care valorează 10 miloane de euro. Cei doi, soț și soție și părinți a doi copii adolescenți, evoluează de la bucurie frenetică și imaginație bolnavă, până la frica paralizantă sau paranoia avansată.

Toate hibele mai vechi sau mai noi ale relației lor ies încet, încet la iveală într-o cavalcadă când comică, când tragicomică.

Acestea culminează cu un gest extrem şi imprevizibil, pe care publicul îl va afla doar venind la spectacol.

„Pentru mine, fiecare proiect este un nou început. Eu încerc să nu mă repet în ceea ce fac. Cu fiecare proiect pe care îl încep, încerc să merg pe un alt drum, să explorez alte zone, să surprind publicul cu altfel de rezolvari filmice, să nu mă blochez într-un stil sau o manieră”, spunea Alexandru Maftei la scurt timp după terminarea filmărilor la filmul de succes internaţional „Bună, ce faci?”.

Între timp, Alexandru a finalizat ultimul său film „Domnişoara Christina”.

Filmul rulează în prezent în cinematografele din întreaga ţară. Acum îşi surprinde publicul prin trecerea – neanunţată – de la platoul de filmare la… scena de teatru, a Teatrului de Artă Bucureşti, mai precis, unde, pe 8 decembrie 2013, de la ora 20.15, va avea loc premiera primului său spectacol de teatru „6 din 49”, cu Dana Voicu şi Liviu Cheloiu.

„6 din 49”, la Teatrul de Artă Bucureşti

Aşadar, pe 8 decembrie, de la ora 20.15, publicul a stat cu sufletul la gură urmărind „Domnişoara Christina”. El este acum invitat să râdă copios la „6 din 49”, la Teatrul de Artă Bucureşti (Str. Sfântul Ştefan nr. 21, sector 2, Bucureşti). Spectacolul poate fi revăzut şi luni, 9 decembrie, în acelaşi loc.


Teatrul de Artă Bucureşti aniversează, pe 8 decembrie 2013, un an de la deschiderea porţilor propriei săli, din Strada Sfântul Ştefan nr. 21. Cu această ocazie a pregătit 8 zile de sărbătoare, cu 8 evenimente aniversare!

Jurnal Spiritual 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here