Decor de toamnă în amenajarea casei

0
465

A sosit momentul să renunţaţi la decoraţiunile de vară, cu scoici sau steluţe de mare şi să punctaţi decorul casei cu resursele toamnei. Este cel mai colorat anotimp şi se identifică în special cu frunze multicolore, flori şi fructe proaspete sau uscate, dovleci, nuci, tărtăcuţe, conuri de brad, ghinde, spice uscate de grâu şi ramuri decorative.

dovleacNu trebuie să ignoraţi seminţele şi păstăile de tot felul, ardei iuţi şi gogoşari, vinetele şi fructele de sezon (mere, pere, struguri, nuci, rodii, curmale). Ele vă oferă reţetă perfectă pentru a crea decoraţiuni de mare efect pentru interiorul casei, în ton cu minunata toamna de afară.

Cu puţină imaginaţie aţi putea realiza decoraţiuni unicat din elemente banale, pe care le găsiţi la îndemână în orice grădină sau parc din zona în care locuiţi. Toamna este sezonul perfect pentru a oferi un tribut generozităţii naturii, mai ales că ne oferă o sursă de inspiraţie inepuizabilă. În designul de interior textura îndeplineşte un rol foarte important, iar pentru un decor tomnatic ţesăturile sunt esenţiale. Înlocuiţi bumbacul şi inul cu mohairul, catifeaua şi caşmirul. Sunt materiale moi şi mult mai potrivite pentru capricioasa toamnă. De asemenea, utilizarea corectă a culorilor reprezintă cheia succesului. Alegeţi combinaţii şi nuanţe de verde, maro, galben şi auriu.

 Dacă în timpul verii, instinctul ne dictează să iluminăm totul prin culori deschise şi să alegem suprafeţe albe pentru interior, nu acelaşi lucru se întâmplă şi toamna. Ferestrele ar trebui înfrumuseţate cu perdele sau draperii în nuanţe de roşu aprins, galben sau roscat-ruginiu. Aceste culori vor filtra lumina naturală şi vor conferi o senzaţie plăcută şi un plus de confort. La capitolul accesorii, alegeţi feţe de masă rafinate, cu veselă colorată şi cu vase decorative din sticlă sau ceramică. Mai puteţi aşeza pe masă un bol cu nuci de cocos, o textură perfectă pentru această perioadă a anului, mai ales asociate cu câteva conuri de brad. Veiozele decorative în culori calde sunt şi ele foarte potrivite, mai ales cele în nuanţe aurii.

Completaţi decorul cu lumânărele parfumate în arome de scorţişoară, conifere sau dovleac. Dacă nu aveţi încredere în propria inspiraţie sau timpul nu va permite realizarea unor decoraţiuni de sezon, găsiţi în magazinele specializate o mulţime de variante. Aţi mai putea trece pe la o galerie de artă de unde să achiziţionaţi un tablou care să transmită ideea de toamnă. Mult succes!

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here