Deficitul de vitamina C şi accidentele vasculare cerebrale

0
124

vitamina CVitamina C este un nutrient esenţial pentru organism. Contribuţia acestui antioxidant este importantă pentru a reduce apariţia proceselor degenerative, cum este şi cazul prevenirii accidentelor vasculare cerebrale.

Unul din studiile prezentate la reuniunea anuală a Academiei Americane de Neurologie a fost legat de riscul reprezentat de accidentele vasculare cerebrale hemoragice în rândul celor care nu au un nivel normal al vitaminei C.

Factor de risc – deficitul de vitamina C 

„Rezultatele noastre arată că deficitul de vitamina C ar trebui considerat un factor de risc pentru acest tip de accident vascular cerebral; la fel cum sunt hipertensiunea arterială, consumul de alcool sau obezitatea”. Este declarația cercetătorului Stephane Vannier, doctor la Spitalul Universitar Pontchaillou din Franţa.

„Sunt necesare mai multe studii pentru a înțelege în mod special cum vitamina C poate reduce riscurile producerii accidentelor vasculare cerebrale. De exemplu, această vitamină poate regla tensiunea arterială”, a adăugat cercetătorul francez.

Ce spun cercetările?

Potrivit studiului, cercetătorii au testat nivelul vitaminei C al 65 de persoane care au suferit de accidente vasculare cerebrale hemoragice. Au inclus și persoane care nu au avut asemenea probleme. În urma analizei datelor, membri echipei de cercetare au descoperit că persoanele care nu au un nivel normal al vitaminei C sunt predispuşi la accidentele vasculare cerebrale.

Rezultatele studiului nu au fost până în acest moment publicate în revistele de specialitate. Cu toate acestea, nu este pentru prima dată când este făcută legătura între nivelul vitaminei C şi riscul ridicat al accidentelor vasculare cerebrale. Studii asemănătoare au fost publicate în 2008 de o echipă de cercetători de la Cambrigde.

Deficitul de vitamina C poate duce la anemie și la capacitate redusă a organismului de a lupta împotriva infecţiilor. Deficitul duce și la vindecare grea a rănilor sau la apariţia durerilor la nivelul articulaţiilor. Bărbaţii au nevoie de minim 90 de miligrame de vitamina C pe zi, în timp ce femeile de minim 75 de miligrame.

Sursa: Adevarul

Vă invităm să citiți mai multe articole de la rubrica Sănătate.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here