Promovarea Deltei Dunării

0
124

DeltaprenorPeste 100 de persoane din Delta Dunării au participat la o serie de cursuri de turism, certificate de Autoritatea Naţională pentru Calificări şi au învăţat să fie ghizi turistici, bucătari, cameriste sau administratori de pensiune. De asemenea, ei au învăţat să lucreze pe calculator şi au luat cursuri de limba engleză. Cursurile au fost organizate de Asociația Vox Deltae în parteneriat cu o firmă de consultanță in cadrul proiectului Deltaprenor.

„Locuitorii deltei care au fost interesaţi să se specializeze în acest domeniu au fost consiliaţi vocațio­nal, juridic și financiar. 120 de persoane au participat la cursuri certificate ANC. Cursurile de profesiona­liza­rea au vizat ghizi turistici, bucă­tari, cameristel și administra­to­ri de pensiune, in cadrul proiectului Deltaprenor. Dat fiind numărul tot mai mare al turiștilor străini care vizitează Delta Dunării și modificarea felului în care oame­nii își planifică vacanțele, cu pre­că­dere online, 35 dintre cursanții pro­iectului Deltaprenor au parcurs un modul de limba engleză și un modul de TIC, Tehnologia Informa­ției și Comunicării, prin care au învățat să se folosească de avanta­jele internetului. Un alt punct im­por­tant al proiectului l-a reprezentat stimularea și susținerea populației locale pentru a porni activități sustenabile.

Astfel, 14  beneficiari ai proiectului au participat la mo­dulul de antreprenoriat social. Ei au reusit sa înțeleaga mai bine premisele dezvoltării unor afaceri auto­no­me”, a precizat Dragoş Olaru, re­pre­zen­tantul Asociaţiei Vox Deltae.

Sursa: obiectivtulcea.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here