Depresia în Romania este înţeleasă greșit și nedepistată la timp

0
119

depresiaMulţi ar afirma că depresia în România e ceva normal, având în vedere nivelul de trai scăzut, starea proastă a drumurilor, starea proastă de sănătate și salariile mici, dar și mentalitatea greșit împământenită în ceea ce privește psihoterapeuţii.

Potrivit publicației Agerpres, prof. dr. Mirela Manea de la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” şi medic la Spitalul Clinic “Alexandru Obregia” a afirmat recent că depresia rămâne în continuare nediagnosticată în România. Specialistul mai consideră că depresia este o tulburare, pentru că psihiatrii spun că este mult mai bine pentru pacient să pui diagnosticul tulburare decât pe acela de boală.

“Depresia rămâne subdiagnosticata în continuare”, a spus medicul, la o conferinţă. Potrivi acestuia, insomnia este simptomul cel mai des întâlnit în cazul depresiilor, iar oboseala frecvenţa este şi aceasta un alt semn.

Dacă sunt lucruri care înainte îi făceau omului plăcere şi acum nu îi mai fac, îţi pui problema apariţiei depresiei, susţine Manea.

Dacă o persoană oboseşte mai repede decât obosea înainte, poate fi un element al depresiei. Depresivii nu au aproape niciodată chef să stea de vorbă cu prietenii, să se uite la un serial sau la un meci.

Depresia ar fi un semn ce ar putea masca intrarea pacientului în demență. Mai ales în cazul unei persoane în vârstă care este adusă la medicul de familie pentru că nu mai mănâncă, că nu mai doarme, ar trebui investigată şi făcută o evaluare atentă.

La rândul său, medicul Bogdana Bursuc de la Mind Institute a arătat că depresia este o boală care se manifestă ca o stare de dificultate, de tristeţe, de neputinţă. Potrivit medicului, din punct de vedere ştiinţific boala are două forme de tratament: o formă medicamentoasa şi alta prin psihoterapie sau terapie verbală.

Sursa: manager.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here