Descoperire epocală: Originea maladiei Parkinson a fost identificată

2
126

originea_maladiei_parkinson_descoperita_de_cercetatoriOamenii de ştiinţă francezi şi belgieni au descoperit originea maladiei Parkinson, care, până acum, nu putea fi explicată. Savanții speră ca de aici înainte nu numai să poată găsi un tratament pentru această cumplită boală, dar să și poată diagnostica din timp persoanele care dezvoltă maladia Parkinson.

Această descoperire medicală majoră a fost anunţată miercuri. Autorii studiului au identificat în creier o serie de fibre care se fac vinovate de declanşarea maladiei Parkinson, o boală neurologică degenerativă, informează francetvinfo.fr, preluat de Mediafax.

Astfel, o proteină care se acumulează sub forma unei panglici deasupra neuronilor provoacă, în funcţie de forma acelor acumulări, mai multe maladii neurologice, inclusiv Parkinson.

Cercetătorii francezi şi belgieni au verificat descoperirea într-un studiu realizat pe şoareci, pentru a demonstra faptul că acea proteină cauzează într-adevăr sindromul parkinsonian. Graţie noului studiu, oamenii de ştiinţă speră să dezvolte în viitorul apropiat o serie de anticorpi şi alte tratamente eficiente împotriva acestei boli grave.

În Franţa, 1% din totalul persoanelor în vârstă de peste 65 de ani suferă de Parkinson, având o calitate a vieţii degradată şi fiind nevoite să se bazeze pe medicamente costisitoare care au o eficienţă redusă.
Ana Grama

2 COMENTARII

  1. Buna ziua,
    Ati putea afisa va rog si data la care a fost facuta descoperirea ? M-am uitat pe pagina si nu am gasit nicaieri data publicarii articolului, si nu imi dau seama din ce saptamana, luna sau an este.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here