Descoperire epocală. Sora Pământului, prezentată de NASA. Ce spune Alexandru Mironov

0
469

weltraumteleskop-kepler

A fost descoperit “al doilea Pământ”. Denumită Kepler 425b, planeta seamănă uimitor cu Terra și se află 1.400 de ani-lumină, în constelaţia Cygnus, din Calea Lactee.

Este de cinci ori mai mare decât planeta noastră, iar un an al său are 385 de zile, adică doar cu 20 de zile mai mult decât sunt pe Pământ. Mai mult, sora geamănă a Terrei, așa cum a fost botezată de mass-media, se află la o distanţă faţă de soarele său similară cu cea a Pământului faţă de soarele nostru și ar putea avea atmosferă. Astronomii nu exclud probabilitate ca planeta să poată susţine viaţa.

“Iată o Terra 2 s-a găsit!”

“Cel mai probabil, are o masă de aproximativ cinci ori mai mare decât cea a Pământului şi o forţă gravitaţională la suprafaţă de de două ori mai mare, astfel încât eu şi dumneavoastră am cântări de doi ori mai mult decât cântărim acum”, a explicat Jon Jenkins de la NASA, analist al datelor transmise de Kepler.

“Aștept de multă vreme să mi se spună: iată o Terra 2 s-a găsit! Asta nu înseamnă că ne și grăbim – vorbesc de urmașii noștri – să se urce în astronave și să plece acolo, pentru că e vorba de sute de ani-lumină. Or, vitezele atinse de navele noastre sunt net inferioare”, a declarat, la Digi24, Alexandru Mironov.

Universul este locuit

El a atras atenția că toate descoperirile din ultima perioadă întăresc ideea că Universul este locuit.

“Ce ne poate da această descoperire, una din cele peste 4.000 de planete deja descoperite? O exoplanetă ne poate da încredere în încercarea de a căuta viața în primul rând și viața inteligentă mai ales peste tot, în altă parte în galaxia noastră”, a adăugat scriitorul, care a explicat “în viitorul nu foarte îndepărtat cei din programul SETI de căutare a inteligenţelor extraterestre chiar vor trimite chiar o navă, care, atenţie! nu va circula spre acea planetă câteva sute de ani, ci câteva mii de ani. Poate că acest lucru se va întâmpla cel puțin ca un experiment, poate că cei de acolo, dacă există viaţă şi dacă viaţa este inteligentă, au făcut deja acest gest”.

Semnele unei civilizații extraterestre

Misiunea Kepler vânează încă din anul 2009 planetele locuibile din Calea Lactee. De atunci, au fost identificate peste 4.000 de exo-planete (în afara sistemului solar) care nu întrețin extreme (prea fierbinți sau prea înghețate) care să nu permită găzduirea vieții. În luna aprilie a anului trecut, astronomii au anunțat că au descoperit cea mai apropiată planetă ca aspect general de Terra, căreia i-au spus Kepler-186f.  Experții NASA au explicat atunci, că planeta se află la 500 de ani lumină de Pământ și orbitează o stea roșie pitică în constelația Cygnus.

Miliardarul rus Yuri Milner și celebrul fizician Stephen Hawking au anunțat deja inaugurarea unui proiect de 100 milioane de dolari pentru a descoperi semnele unei civilizații extraterestre în spațiul cosmic.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here