Descoperire istorică: Unelte cioplite de om cu 700.000 de ani mai devreme decât se credea

0
79

CavemanCercetătorii au descoperit în apropierea Lacului Turkana din Kenya cele mai vechi unelte din piatră găsite vreodată, care ar fi fost cioplite şi folosite de om cu 700.000 de ani mai devreme decât se credea.

Uneltele au fost folosite în urmă cu 3,3 milioane de ani, cel mai probabil în timpul în care “Lucy” femeia de Australopithecus trăia, scrie National Monitor, preluată de DC News. Cele mai vechi unelte au fost descoperite anterior în Etiopia şi datau din urmă cu 2,6 milioane de ani.

Oamenii de știință căutau dovezi ale existenţei controversatului strămoş al oamenilor numit Kenyanthropus atunci când au găsit uneltele din piatră. Echipa a descoperit rapid şi alte unelte ajungând la 20 de piese distincte care pot fi datate individual şi alte 130 de artefacte care nu pot fi datate individual.

Dacă rezultatele analizelor vor susţine această teorie, atunci am putea demonstra că uneltele erau fabricate şi folosite mult înainte de apariţia omului modern şi chiar a speciei Homo.

În 2010, cercetătorii au anunţat că pe oasele unor animale vechi de 3,4 milioane de ani au găsit nişte urme de tăieturi. Experții au afirmat atunci că Australopithecus folosea unelte, iar această teorie a creat rapid controverse în rândul oamenilor de ştiinţă.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here