Descoperire monumentală. Cercetătorii sugerează că miezul Pământului este gol în interior

0
242

pamant-golTeoria Pământului gol, chiar dacă părea până nu demult o inepție, a început să intre în vederea oamenilor de știință. Dezvoltarea unui model geofizic al interiorului planetei noastre este un lucru imposibil în momentul de față, chiar dacă tehnologia a ajuns la un nivel dezvoltat. Miezul Terrei este un loc inaccesibil, fapt pentru care nu se pot preleva probe pentru a se determina structura exactă a interiorului planetei.

Știința modernă nu este capabilă să stabilească cu exactitate ceea ce se regăsește în interiorul planetei noastre. Se presupune că miezul este la fel de fierbinte precum Soarele și este învelit într-o manta care îl ține într-un singur loc. Miezul este compus din două părți, una solidă de fier, care se află la interior și o a doua lichidă, care ajunge la temperaturi fantastic de ridicate.

Aceste dată au putut fi stabilite cu ajutorul undelor seismice, care au fost analizate. Tot aceste unde seismice sunt cele care ar indica ca între miez și scoarța terestră ar exista un gol. Comportamentul lor a fost analizat în mai multe regiuni din lume și majoritatea oamenilor de știință au concluzionat că Pământul este gol până la urmă. Oscilațiile sunt prea mari pentru ca masa interioară a Terrei să fie solidă în totalitate și astfel noi întrebări despre ceea ce există în dedesubturi s-au născut. Este cunoscut faptul că aceste unde se comportă diferit atunci când întâlnesc materie solidă sau apă sau un spațiu gol. De cele mai multe ori undele arată existența unor zone imense de spațiu gol, ceea ce i-a împins pe cercetători să privească istoria și să confirme prezența Pământului gol.

Teoria Pământului gol în diversele culturi antice

Teoria Pământului gol nu este una nouă, pentru că este des întâlnită în culturile străvechi. De exemplu, budiștii cred că în interiorul planetei se află o lume incredibil de frumoasă, Shamballa, în care trăiesc supra-oameni. Aceștia au puteri nemărginite și sunt cei care veghează asupra noastră pentru ca lucrurile să se desfășoare conform planului.

Textele antice indiene, precum Ramayana, susțin că din interiorul planetei noastre au venit odinioară zeii. Ei sunt atât de puternici și evoluați încât nimeni nu îi poate înțelege pe deplin și tot ei sunt cei care ne îndrumă pe calea dreaptă.

În cultura greacă antică este întâlnită frecvendenumirea de Hyperborea. Este locul în care oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi trăiesc multe sute de ani. Zeul grec Apollo a petrecut o perioadă acolo şi a descris locul precum unul de vis, unde oameni uriași trăiau într-o ierarhizare socială perfectă, fără probleme cotidiene şi unde artă era la mare preţ. Surprinzător sau nu, acest ținut este în interiorul Pământului și doar cei aleși pot să-l viziteze.

De asemenea, numeroase alte culturi precum cele mayașe sau incașe dețin numeroase legende despre diverși zei veniți din interiorul planetei. Aceștia veneau cu aparate de zbor impresionante și uneori ajutau civilizațiile de pe Terra.

Edmund Halley și teoria sa incredibilă

Edmund Halley (1656-1742) a fost primul om de știință modern care a emis o teorie cu privire la interiorul planetei. El susținea că scoarța terestră are o grosime de 800 de kilometri, după care planeta este goală. În mijloc se află trei sfere, una în cealaltă. Fiecare are câte o atmosferă de 800 de kilometri și probabil că acolo poate să existe viață.

Halley a speculat că sferele interioare ar putea fi locuite şi că lumina s-ar putea produce în mai multe feluri: atmosfera ar putea fi luminoasă sau fetele interioare ale sferelor ar putea emite lumină ori ar putea fi nişte sori mici în interiorul Pământului.

Halley a ajuns la această concluzie din cauza faptului că polii magnetici ai Pământului par să migreze. El credea că fiecare sferă are setul ei de poli magnetici şi că sfera exterioară se mişca relativ mai repede decât restul cauzând variaţii magnetice. Halley şi-a prezentat teoria în cadrul Royal Society în 1692; ea a atras foarte multă atenție şi a fost republicată de mai multe ori cu toate că nu mulţi oameni de știință au luat-o în serios

Leonhard Euler susținea că Terra este goală în interior

Leonhard Euler este considerat cel mai mare matematician al tuturor timpurilor. A fost de origine elvețiană și a trăit între anii 1707-1783. Euler a emis o teorie cum că planeta este complet goală pe interior, dar de asemenea se regăsește și un soi de soare care produce multă lumină. În acea zonă se poate pătrunde doar pe la cei doi poli și există posibilitatea ca în interiorul Pământului să existe diverse forme de viață. Bineînțeles că teoria sa nu prea a fost luată în considerare de către lumea științifică din motive necunoscute.

Pe lângă aceste două eminențe cenușii ale omenirii, au mai existat și alții precum Amiralul Richard Byrd sau Căpitanul John Symmes, care au emis diverse teorii despre Pământul gol. De fiecare dată, oamenii de știință au respins aceste teorii chiar dacă nu au existat niciodată argumente clare pentru a susține ideea că Pământul ar fi plin.

Sursa: efemeride.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here