Descoperire rară lângă Ierusalim – locuinţa veche de 10.000 de ani

0
70

 descoperire langa IerusalimArheologii au făcut o descoperire rară lângă oraşul israelian Ierusalim. Ei au găsit rămăşiţele unei case vechi de 10.000 de ani, care arăta cum s-a făcut trecerea oamenilor la aşezările permanente.

Locuinţa a fost găsită alături de un templu vechi de 6.000 de ani. Autorităţile efectuau lucrări lângă situl arheologic Eshtaol, atunci când au făcut această descoperire remarcabilă, scrie news.com.au.

Publicul este aşteptat în locul respectiv pentru a vedea aceste rămăşiţe ale aşezării umane. Autorităţile în arheologie din Israel au numit descoperirea “o privire fascinantă în mii de ani de dezvoltare umană”.

Specialistul Amir Golani afirma că în timpul excavărilor s-au găsit multe lucruri unice. El spune că se poate cunoaşte astfel avansarea şi dezvoltarea societăţii respective de-a lungul timpului.

Schimbări majore în stilul de viaţă al oamenilor

Prin astfel de descoperiri se poate vedea cum societatea rurală din Epoca Bronzului, cu 5.000 de ani în urmă, a trecut la una de tip urban. O astfel de aşezare a început să aibă planuri detaliate, ceea ce includea străzi şi clădiri care aveau o dimensiune impresionantă, mai spun experţii în domeniu.

O asemenea aşezare era una inedită atunci, căci oamenii obişnuiau să migreze dintr-un loc în altul în căutarea hranei. În acest fel a început şi domesticirea animalelor şi creşterea plantelor; omul a început să crească oi pe lângă casa lui, fără a mai merge prin alte locuri după cele sălbatice.

 

Sursa: ziare.com

 

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here