Descoperire revoluţionară în medicină: O speranţă pentru bolnavii de cancer

0
83

Cercetătorii din Suedia au descoperit o nouă metodă pentru a detecta cancerul pancreatic într-un stadiu incipient, mult mai devreme decât era posibil până acum, susţin oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Gotenborg.

laboratormedlifecluj1-1369041769Astfel, cei care sunt suspecţi de cancer pancreatic vor fi 97% siguri de diagnostic încă din primul stadiu. Cercetătorii speră că descoperirea făcută va ajuta la creşterea ratei de supravieţuire în rândul celor afectaţi de maladie, conform Rawstory.

“Suntem foarte încrezători că această metodă va spori numărul celor care vor fi diagnosticaţi încă din faza incipientă, atunci când cancerul pancreatic poate fi tratat sau prevenit”, a detaliat Karolina Jabbar, unul dintre cercetătorii suedezi.

Doar 5% dintre pacienţii care au cancer la pancreas supravieţuiesc mai mult de cinci ani după ce sunt diagnosticaţi. Asta se întâmplă pentru că tumorile se dezvoltă şi se extind asupra altor organe înainte să poată fi detectate. “Mutumita acestei analize (noua metodă de depistare – n.red), putem vedea în ce stadiu este boala”, a completat Jabbar.

Testul dezvoltat de cercetătorii suedezi seamănă cu o endoscopie, care presupune introducerea unui tub optic în cavitatea bucală, apoi în esofag şi stomac. Această procedură nouă de diagosticare poate reduce riscul unei operaţii inutile, întrucât permite vizualizarea organelor înainte de prelevarea de fluide.

Sursa: ziare.com

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here