Descoperire senzaţională la Sarmizegetusa Regia

0
108

Aproximativ 20 de unelte antice au fost descoperite, din întâmplare, în zona cetăţii dacice Sarmizegetusa Regia, de către un angajat al firmei de pază, au declarat reprezentanţii Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva.

Descoperire-senzationala-la-Sarmizegetusa-Regia--facuta-din-intamplare-de-un-paznicUneletele de la Sarmizegetusa Regia, sit aflat în patrimoniul UNESCO, au ajuns la specialiştii Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, anunţă Adevărul.

“Piesele se aflau sub un strat de frunze şi parţial adâncite în pământ, descoperirea constând în mai multe obiecte dacice din fier, cum ar fi topoare, sape, o unealtă de deformat, seceri şi nicovale de mari dimensiuni. Toate piesele au fost ridicate şi au fost aduse în patrimoniul MCDR Deva, ele intrând deja în procesul de restaurare absolut necesar”, au declarat oficialii Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva.

În luna iunie 2013, după ce o furtună a doborât un copac în incinta sitului UNESCO Sarmizegetusa Regia, la rădăcina acestuia a fost descoperită o matriţă din bronz, în greutate de peste opt kilograme, folosită în antichitate la realizarea tiparelor pentru turnat piese decorative din metale preţioase. Este singura piesă de acest fel desoperită până acum pe teritoriul fostei Dacii.

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here