Descoperire senzaţională: Singura vietate nemuritoare

0
397

Oamenii de ştiinţă au descoperit singura fiinţă vie de pe planetă care nu moare niciodată.meduza

Este vorba despre meduza turritopsis nutricula, vieţuitoarea ale cărei celule au capacitatea de a reveni în stadiul de tinereţe, conform unui studiu publicat în revista “Nature and Science”, citat de Huffington Post.

Meduza nemuritoare reia ciclic stadiile vieţii, astfel că atunci când ajunge la maturitate se împerechează, după care involuează la stadiul iniţial de viaţă, când procesul de maturizare debutează din nou.

“Nemurirea” are la bază procesul de regenerare celulară numită transdiferentiere, care presupune reabsorbiția unei celule alterate şi transformarea ei într-o nouă celulă tânără.

În prima etapă, meduza îşi pierde forma de umbrelă, după care tentaculele sale se retrag, la fel ca şi restul corpului. Creatura restrânsă se divide în polipi celulari din care se va forma o colonie nouă.

Totuşi, imortalitatea celulară nu fereşte această specie de pericolul de a deveni prada altor vieţuitoare marine. De altfel, dacă nu ar fi inclusă într-un lanţ trofic, s-ar ajunge la o suprapopulare.

Sursa ziare.com

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here