Descoperirea uluitoare care va rescrie radical istoria lumii

0
118

hartacareO copie a unei hărți care datează de acum 600 de ani descoperită într-un anticariat ar putea dovedi că nu Cristofor Columb, ci chinezii, au descoperit continentul american, susține un istoric britanic.

Istoricul britanic Gavin Menzies susține în cea mai recentă carte a sa că Lumea Nouă a fost descoperită de chinezi înaintea lui Cristofor Columb. Dovada lui Menzies este o copie a unei cărți din 1418 realizată de amiralul chinez Zheng He, ce pare să prezinte continentul american în detaliu, scrie Daily Mail.

Potrivit lui Menzies, admiralul Zheng He a cartografiat emisfera vestică cu șapte decenii înainte ca Cristofor Columb să ajung pe continentul american.

“Relatările potrivit cărora Columb a descoperit America reprezintă fantezie pură, povești de adormit copiii”, susține istoricul britanic.

Gavin Menzies mai susține că o flotă impresionantă de vase chinezești, aflată sub comanda lui Zheng He, a navigat în jurul continentului sud-american cu 100 de ani înainte ca Ferdinand Magellan să facă acest lucru.

Menzies nu are o pregătire formală de istoric și nici măcar o diplomă de facultate, fiind militar pe submarin în Marina Regală Britanică în tinerețe. Cu toate astea, a publicat până acum alte trei cărți, de pe urma cărora a obținut milioane de dolari, și și-a transformat locuința din Londra într-un institut de cercetare, având șase asistenți angajați.

Comunitatea academică îl privește însă cu scepticism, el fiind catalogat de unii cercetători drept un pseudo-istoric.

Sursa: realitatea.net

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here