Descoperiri stiintifice care s-au facut in 2017

Noutati in domeniul stiintei

0
106

 

cunoastelumea.ro
cunoastelumea.ro

Noutati in domeniul stiintei

Posibilitatile tehnologice din zilele noastre sunt net superioare celor de acum 20 ani, sau chiar 10 ani. Noutatile din ultimii ani in domeniul stiintei, sunt de domeniul SF-ului, lucruri la care bunicii si parintii nostri nici nu s-ar fi gandit ca se pot descoperi vreodata. Desi s-au dezvoltat si multe probleme legate de tehnologie, care  ne afecteaza pe noi toti cei care o utilizam, s-au facut si numeroase descoperiri ce vizeaza imbunatatirea stilulului si nivelului  de viata, durata vietii, precum si descoperiri in fizica cuantica, astronomie, vindecarea unor boli incurabile, sau posibilitatile de trai mai usor.
Stiind ca a fi mai fericit inseamna sa ai si un bagaj de cunostinte in plus, va impartasec cateva descoperiri care au fost facute anul trecut, in 2017.

Fizicienii au găsit o posibilitate de a obţine energie curată nelimitată cu ajutorul grafenului

Pe lângă proprietățile sale uimitoare, grafenul ar putea de asemenea oferi o posibilitate de a obține energie curată nelimitată. Fenomenul care face posibil existenţa acestui material, ar putea fi utilizat pentru obținerea unei surse de energie curată şi nelimitată.

Energie ce poate fi colectată şi folosită în nanotehnologii, la alimentarea dispozitivelor purtate pe corp şi a celor biomedicale.

Telescopul Event Horizon pentru prima dată a vizualizat o gaură neagră

Folosindu-se o serie de telescoape amplasate în diferite părţi ale planetei noastre – colectiv cunoscute sub numele de Event Horizon Telescope – s-a reuşit vizualizarea orizontul evenimentelor a găurii negre de la centrul galaxiei noastre, Sagittarius A*.

Echipa internaţională nu doar a reușit să reprezinte această regiune misterioasă din jurul găurii negre, ei de asemenea au supus teoria lui Einstein la cel mai extrem test efectuat vreodată. Pentru prima dată în istorie, noi vom avea posibilitatea tehnologică de a examina detailat găurile negre.

Au fost dezvoltate nanomaşini ce pătrund în celule canceroase şi le ucid în doar 60 de secunde

Oamenii de ştiinţă au dezvoltat nanomaşini foarte mici compuse din mici molecule rotitoare, care se învârt atât de repede, că odată ce nimeresc în corp sunt capabile să penetreze prin membrana celulelor canceroase şi să le nimicească în decurs de 60 de secunde.

Aceste molecule – nanomaşini ar putea fi utilizate, fie pentru a pătrunde în celule şi a aduce agenţi terapeutici la ea, fie a acționa ca ucigași ce explodează membranele tumorale deschise.

Dacă testele pe animale vor avea succes, cercetătorii vor trece la studiile clinice pe oameni.

A fost inventat cel mai trainic şi uşor material

E știut că atomii de carbon plasați într-un anumit fel, pot forma un material foarte trainic.

Cel mai trainic material până acum era socotit grafenul, dar el, datorită proprietăților sale deosebite, este dificil de utilizat.

Acum, o echipă de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts a fuzionat mici fulgi de grafen într-o structură asemănătoare cu plasa, care menține rezistenţa materialului şi-i dă o structură distinctă.

Ionela Moldovanu