Descoperirea anului în Egipt- comori găsite în morminte vechi de 3500 de ani

Descoperiri ale mumiilor în Egiptul Antic

0
60

 

evz.ro- Descoperiri ale mumiilor
evz.ro- Descoperiri ale mumiilor

Descoperiri ale mumiilor în Egiptul Antic

Descoperiri ale mumiilor – Artefactele şi mumiile au fost găsite în necropola Draa Abou Naga ce face parte din situl Teba, lângă oraşul antic Luxor. Nu se cunoaşte încă identitatea ocupanţilor mormintelor, dar se consideră că datează din cea de-a XVIII-a dinastie (1500 – 1292 î.e.n.). Această nouă descoperire a făcut ca anul 2017 să fie considerat „un an plin de descoperiri” de Khaled Alnani, un ministru egiptean.

Descoperiri ale mumiilor

Cele două morminte, cu adâncimi de şapte şi respectiv zece metri, conţineau un număr de artefacte printre care mobilă şi 36 de statui Usahbti, scrie The Independent.

 Au fost descoperite picturi de o frumusețe deosebită

Descoperiri ale mumiilor- De un interes particular este un perete pictat dintr-un mormânt care a rămas aproape intact. „Parcă a fost pictat ieri. În opinia mea, aceasta poate fi cea mai bună pictură în Draa Abou Naga descoperită în ultimii 100 de ani”, a precizat faimosul egiptolog Zahi Hawass.

Descoperiri ale mumiilor- S-a descoperit o statuie a  unei femei

De asemenea, s-a mai descoperit o serie de mumii schelete. Altă descoperire este o mare statuie pictată a unei femei numite Isis Nefret. Despre ea se care  că e mama ocupantului unui mormânt – în forma lui Osiris, zeul vieţii-de-apoi la egipteni.

Descoperirea unui mormânt care conține mumia unui aurar

Mostafa Waziry, care conduce expediţia arheologică, susţine că descoperirea este asociată cu alta anunţată în urmă cu trei luni. La mai puţin de 100 de metri de sit, echipa sa a descoperit un alt mormânt important. Acesta conţine un aurar pe nume Amenemhat care trăia acum 3.500 de ani. Alături  s-au găsit mai multe mumii şi artefacte. Includea de asemenea dovezi cu privire la un om care a fost poreclit ”Marty”, deşi corpul său nu a fost descoperit. Una din mumii spune  Waziry a precizat: „eu cred că acesta este Marty”.

Atât cercetătorii, cât şi oficialii guvernului egiptean speră ca anul excepţional pe care l-a avut Egiptul în arheologie să se reflecte şi în revenirea ţării la nivelul de altă dată. Descoperirile şi punerea la punct a muzeelor să readucă turiştii în această ţară devastată de lupte interne.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here