Desfătarea inimii

0
178

inimaInima se desfată. Multe sunt pricinile pentru care inima se bucură și se desfată.

Desfătarea lumească a inimii

Iată câteva din pricinile materiale pentru care se bucură inima:

Dumnezeu trimite din cer timpuri roditoare umplând de hrană și de bucurie inimile noastre.

Domnul ne dă vinul care „veselește inima omului… și pâinea care întărește inima omului”.

„Veselia inimii, aceasta-i viața omului; bucuria omului îi prelungește viața”.

„Ochiul care se desfată în frumuseți veselește inima”.

Frumoase, bune și mulțumitoare sunt toate bunătățile pământului. Dar dacă creștinul se va mulțumi numai cu aceasta la sfârșitul vieții va ajunge la concluzia că toate sunt deșertăciune.

„Zi s-am eu întru inima mea: – Vino acum să te încerc în veselie și să te fac să vezi înlăuntru binelui!… Din tot ceea ce ochii mi-au poftit, nimic n-am alungat de dinainte, iar inima nu mi-am oprit-o de la nici o desfătare, căci inima mi s-a desfătat în toată truda mea, și din toată truda mea aceasta mi-a fost partea… Și am căutat spre toate lucrurile mele pe care mâinile mele le-au făcut, și, iată toate sunt deșertăciune și vânare de vânt…”.

„Se despătimește omul de toată deșertăciunea bucuriilor lucrurilor lumești de dragul cărora săvârșești multe păcate. Însă nu este numai atâta. Vine după puțin timp și condamnarea de la Dumnezeu, precum zice și Sfânta Scriptură: „Cel ce se desfată cu răul va fi osândit”.

„Inima duhovnicească a creștinului ortodox” Ed. Panaghia colecția „Rugul Aprins”

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here