Designul noii monede de o liră sterlină, creat de un băiat de 15 ani

0
658

new_1_pound_colorcorrectedNoua monedă de o liră sterlină, care va intra în circulație în 2017, a fost desenată de un adolescentul de 15 ani. Propunerea lui David Pearce a fost aleasă dintre 6.000 de dosare înscrise în competiție.

Pe monedă figurează un trandafir, o narcisă, un ciulin și un trifoi, simboluri ale celor patru națiuni care alcătuiesc Regatul Unit al Marii-Britanii, relatează Agerpres.

Trandafirul reprezintă Anglia, narcisa — Țara Galilor, ciulinul — Scoția, iar trifoiul — Irlanda de Nord. La câteva luni după referendumul pentru independența Scoției, care ar fi putut rupe unitatea țării, designul constituie un simbol puternic, fiind preferat altor propuneri mai fanteziste, care cuprindeau cești de ceai, steaguri, hărți, referiri la vreme sau faimosul motiv Rolling Stones.

“Am fost entuziasmat că am câștigat competiția…, dar și șocat”, a mărturisit David Pearce.

Noua monedă va fi un dodecagon (poligon cu 12 laturi) și nu un cerc, ca în prezent. Dotată cu noua tehnologie împotriva falsificării a Monetăriei Regale, “va fi cea mai sigură monedă în circulație din lume”, a spus într-un comunicat cancelarul Trezoreriei, George Osborne.

Reversul monezii va avea, ca de obicei, efigia reginei Elisabeta a II-a, a cincea versiune actualizată fiind dezvăluită la începutul lunii.

1222358_1_20150302130113_6jga77v26zk55897gpv

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here