Despre apostazie

0
138

Americanii-asteapta-a-doua-venire-a-lui-Iisus-HristosDupă cum s-a consemnat de marii trăitori, Antihrist se va naşte dintr-o evreică desfrânată şi la vârsta de treizeci de ani va apărea în public. Va avea puterea de a zbura etc, de a pune în dificultate chiar şi pe creştini. Dar ferice, de o mie de ori ferice, de cei ce vor răbda prigoana lui Antihrist, mai mari decât toti mucenicii se vor chema. Mântuitorul îl va lăsa la culme să-şi facă de cap, bineînţeles tot limitat va fi, că e doar o creatură. Apoi după trei ani şi jumătate de domnie, la patruzeci şi cinci de zile va veni Mântuitorul şi-1 va nimici.

Dar mai întâi vom asista la fierberea mărilor, la căderea stelelor2…Ce va fi, ce va fi…cine va mai apuca? Eu nu mai apuc, dar voi, eu ştiu?

Vedeţi chiar faptul că se simte bogăţia harului din inima noastră şi stăm nepăsători asta e un semn că e un sfârşit, un început de sfârşit. Te anulezi pur şi simplu atât de îmbogăţit fiind cu harul lui Dumnezeu. Cum le spuneam la fete: „Cât de scumpe sunteţi voi, vă vindeţi aşa de ieftin?”, „Ei, fac şi eu la fel ca celelalte!?”şi se scuză în felul acesta. Eroii lui Hristos nu sunt la fel ca ceilalţi, ei se luptă cu firea. A sta lângă foc şi să nu arzi este un eroism. Să nu te încânţi (băiat fiind) şi de acea falsă cunoştinţă că şi ea (fata) ar vrea…Toată lumea ar vrea. Dar ce urmează după această grozavă cădere – o consecinţă veşnică poate.

Care este data sfârşitului nu este bine să se ştie. De ce? Pentru că atunci când ştie data sfârşitului omul nu mai creează, nu mai trăieşte momentul, nu se mai adaugă. Dumnezeu a creat pe om liber fără să-i fixeze timpi şi atunci cum să vorbesc eu de un moment în istorie, că în anul cutare va fi cutare?… Mântuitorul spune un lucru, iar eu mă tin de vorba asta. Cuvântul trăieşte cât timp trăieşte şi Scriptura! Nu ştie nici Fiul – nu ştie ca om, căci ca Dumnezeu ştie! Asta să ştiţi că e o armă a tuturor ereticilor: „Vine sfârşitul! Vine sfârşitul!”, ca să se ducă lumea mai repede după ei… Arma cu care ereticii racolează oamenii foarte eficace!

Dezobişnuiţi-vă de ideea că vremurile noastre ar fi mai deosebite. Nu! Zilele noastre sunt zile apostolice. întotdeauna au fost greutăţi şi suferinţe.

S-a spus că acceptarea actelor cu cip constituie lepădarea de Hristos!

– Lepădare este atunci când consimţi personal actul apostaziei. Nu suntem însă departe de lepădarea totală… Dar încă nu e lepădarea cea desăvârşită. Este începutul primejdios al acelei lepădări, din care nu vei mai putea ieşi mai târziu. Deocamdată s-a arătat numai un 6, dacă înţelegeţi, şi mai urinează încă doi. Toate sunt bune, că se separă adevărul de minciună. Dar duşmanul, nu vedeţi? Atacă tocmai lucrurile esenţiale care te ţin de viaţa aceasta socială: paşapoarte, permise auto, buletine. De aceea nu este acceptabil să intri în luptă fără gândul morţii, al jertfei, al Crucii. Or să mai cadă din noi. Cum o vrea Dumnezeu! Eu m-am pronunţat: Nu accept aşa ceva! Căci bătălia s-a dat şi de sârbi, şi de greci, dar cu instituţiile s-a dat…

Lepădarea este: Eu nu cred în Domnul Hristos. De ce vă temeţi de 666 când sunteţi oamenii lui Hristos? Să vă temeţi de 666 când nu mai sunteţi ai lui Hristos. Orice păcat constituie o cedare, orice patimă, o trădare, orice răutate, o înfrângere. Trebuie să vă temeţi de viaţa împătimită – să vă luptaţi să fiţi oamenii lui Iisus Hristos.

Este o râvnă necontrolată care seamănă niţel a idee fixă… Parcă la hirotesia întru duhovnic li s-a specificat că sunt parţial investiţi cu această misiune şi cu acest mare har al dezlegăm păcatelor. Primejdia este că chiar duhovnicii rămân oarecum smintiţi în problema actelor biometrice. Dacă te-ai găsi în Turcia cumperi pâine în moneda oficială a Turciei dar asta nu înseamnă că te-ai turcit, că te-ai lepădat de Hristos. Duhovnicii care nu mai primesc la spovedanie şi opresc de la împărtăşanie pe cei care au acte cu cip vor da ei răspuns în faţa lui Hristos! Ce uşor ne băgăm în iad considerându-i lepădaţi de har pe cei cu acte biometrice!

Despre VIAŢA DE FAMILIE şi diverse probleme ale lumii contemporane, Ava ARSENIE Papacioc

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here