Despre coincidente

Coincidente - scrisori lasate in calea noastra de Dumnezeu

0
286
Ocazii Turistice- Iisus Mantuitorul- coincidente
Ocazii Turistice- Iisus Mantuitorul- coincidente

Coincidente – scrisori lasate  de Dumnezeu in calea noastra

Despre coincidente, numai de bine! Nimic nu este intamplator pe lumea asta, nimic nu vine fara voia lui Dumnezeu si nu ne iese nimic in cale fara un motiv bine intemeiat. Fie ca intalnim o persoana  care ne ajuta, un duhovnic, sau un copil care ne invata lectia iubirii.

Cred ca ne aflam in locul care trebuie si cand trebuie, desi noua ni se pare ca nu trebuia sa ne aflam acolo. Nu vorbim despre trecut, ci despre prezent. Intotdeauna coincidenta este prezentul lui Dumnezeu care ne arata ca El lucreaza si prin care noi intelegem Providenta sa, purtatoare de grija.

Chiar si cand ajungem undeva dintr-o eroare, noi trebuia sa fim acolo, chiar daca noua nu ni se pare asa. Acestea sunt coincidente. Citisem intr-un Best-Seller de- Doreen Virtue, ca Dumnezeu ne trimite ingerii ca sa ne ajute, sub forma coincidentelor. Un examen promovat, o reusita, un semn, sau o intamplare absurda, toate sunt modul lui Dumnezeu de a ne spune multe. Ca de exemplu: “Eu sunt aici!”, sau “mai ai de lucru”, sau pur si simplu situatia este atat de delicata, incat pare fara de iesire. Dar intrevezi multe coincidente. Si in acel moment vezi un om care din intamplare apare in viata ta si care iti da o lectie. Lectia trebuie musai invatata. Nu suntem desavarsiti si nici nu ni s-a terminat drumul vietii, ca sa spunem ca le-am rezolvat pe toate. Fiecare zi este o surpriza si o scrisoare de la Dumnezeu ne este trimisa prin fiecare om pe care il intalnim.

Coincidentele si lectia iubirii

Unii oameni ne invata lectia iubirii, altii a rabdarii, altii ne sunt invatatori, iar altii ne invata lectia suferintei si a iertarii.  Intalnim probleme si oportunitati menite sa ne dezvolte, in functie de ceea ce ne-a harazit Dumnezeu pe pamant. Uneori intalnim situatii pe care ni le doream, alte ori intalnim  situatii mai bune sau mai rele, toate sunt coincidente.

Din pacate, uneori trebuie sa ne luam si la revedere si sa renuntam la o relatie, sau la un om care pleaca in lumea dreptilor, chiar dintre cei dragi noua.  Fie ca este vorba despre o relatie, un job sau o prietenie toate ne sunt coincidente. Pentru ca si legile fizicii ne invata ca totul in lumea asta  se transforma si se echilibreaza prin minusuri si plusuri. Toate ne duc la asemanari, sau coincidente chiar si in fizica. Ceea ce pentru mine este o reusita, pentru altul este o nereusita. Atunci cand eu sunt fericit, cineva este nefericit. (Legea Vibratiei-  “Nimic nu sta, totul se misca, totul vibreaza”- Hermes Trismegistul).

Intotdeauna vom primi raspuns la ceea ce se intampla, insa nu intotdeauna suntem pregatiti sa il primim si sa il descifram. Chiar daca ii cerem lui Dumnezeu un lucru si acesta nu ni-l da cand vrem noi, de fapt aceasta este calea lui de a ne feri de rele.

“Coincidenta este modul lui Dumnezeu de a-si face simtita prezenta”.

Ionela Moldovanu