Părintele Iustin Pârvu: Despre destinul Părintelui Calciu

0
143

Părintele Calciu

Vă rugăm să ne vorbiţi puţin despre prietenul Dumneavoastră, Părintele Calciu, despre destinul său şi mai ales, care este pilda pe care viaţa sa ar trebui să ne-o transmită.

Părintele Calciu-Dumitreasa, luptător anticomunist a fost deţinut în închisorile comuniste alături de Părintele Justin Pârvu. El a cerut să fie înmormântat în cimitirul Mănăstirii Petru Vodă (2006)

Trebuie să luăm partea bună, pozitivă a lucrurilor pe care ni le-a transmis… Deşi a avut şi el căderile lui, el poate fi comparat cu Radu Gyr, cu Nicolae Paulescu. Un om trecut prin încercări grele, un om trecut prin ispite şi cu atât mai mult trebuie să-i apreciem valoarea mărturisirii lui, a suferinţei lui pentru afirmarea credinţei creştine!

Noi trebuie să ne rugăm şi pentru Ţurcanu! Biserica în sine se roagă pentru duşmani pentru că noi nu ştim cât este de mare greşala lui. Noi ştim că a greşit, ne-a rămas asta, dar putem şti noi lacrimile, durerile lui?

Sfântul Petru a căzut, dar a revenit! Iuda, dacă se căia, Dumnezeu îl salva! A fost un exemplu de cădere deznădăjduitoare, Ţurcanu a căzut, pentru că a fost unealta căzută a vrăjmașului!

Dumneavoastră ştiţi că la un moment dat şi eu, cu ecumenismul ăsta, cu globalizarea asta pe care le susţine atâta lume, m-am gândit: măi, nu cumva oi greşi eu, nu cumva am luat-o razna?! Măi, poate o fi ceva cu mine de nu înţeleg eu!

“Cuvintele înţeleptului”, Părintele Iustin Pârvu. Editura Babel, Bacău, 2011.