Dezbatere despre conştiintă, în lumina Sfinţilor Părinţi din Sinai, la Gaudeamus

0
195

599436_317669774990740_155892493_nMiercuri, 19 noiebrie, de la ora 17.00, la standul Editurii Eikon de la Târgul Internaţional Gaudeamus Carte de Învăţătură, are loc un eveniment cultural ce se adesează spiritului. Daniela E.Bogdan, autoarea cărţii “Reflecţii din deşert. Maxime şi cugetări”, susţine o dezbatere despre conştiintă, în lumina Sfinţilor Părinţi din Sinai (Ava Dorotei din Filocalia 9) şi a specialiştilor psihologi de la Harvard Medical School – Martha Stout. Dialogul va fi continuat de un moment recitativ din volumul propriu de maxime şi cugetări.

“Conştiinţa este vocea lui Dumnezeu din om, care îl ajută să distingă binele de rău şi care se traduce în actele sale de iubire faţă de aproape”, a explicat Daniela E.Bogdan, parafrazănd învăţăturile Sfinţilor Părinţi.

“În momentul în care conştiinţa nu mai functionează cum trebuie sau chiar este abolită, omul se îmbolnăveşte sufleteşte şi devine asfel pshihopat; este vorba despre diagnosticul clinic de ‘tulburare antisocială de personalitate’, confom DSM-ului american”, a adăugat autoarea.

Târgul Internaţional Gaudeamus Carte de Învăţătură 2014 va avea loc în perioada 19 – 23 noiembrie în Pavilionul Central al Complexului Expoziţional Romexpo. Programul de vizitare este zilnic între orele 10.00 şi 2.00. La acestă ediţie vor avea loc 750 de evenimente.

Ca şi la ediţiile precedente, mai mult de jumătate dintre vizitatorii târgului vor beneficia de acces gratuit în incintă: preşcolarii, elevii, studenţii, cadrele didactice, profesioniştii din domeniile editorial-educaţional, jurnaliştii, pensionarii, persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora, grupurile organizate, sunt cei care pot intra în târg fără plata biletului sau a abonamentului, pe baza documentelor specifice (dacă este cazul) fiecărei categorii.

Târgul Internaţional Gaudeamus este principala componentă a Programului Lectura, proiect de anvergură naţională iniţiat de Radio România în 1994, având ca principal obiectiv susţinerea culturii româneşti prin evenimente expoziţionale dedicate cărţii şi educaţiei. Palmaresul celor 20 de ani de existenţă, care însumează 83 de târguri Gaudeamus, peste 2.300.000 de vizitatori şi aproape 8.700 de manifestări organizate în acest cadru, aduce Radio România în postura de lider în industria evenimentelor de acest gen din ţara noastră.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here