Ce dezvăluie ochii despre personalitatea individului – Ochii vorbesc cel mai bine despre noi

0
108
ochii

Ce dezvăluie ochii despre personalitatea individului? Există o legătură reală între aspectul exterior și felul nostru de a fi? Ochii vorbesc cel mai bine despre noi.

Încă din cele mai vechi timpuri, ființa umană a încercat să identifice posibilele legături dintre înfățișare și caracterul oamenilor, acordând o atenție deosebită feței (figurii) lor. Acesta este obiectivul unei pseudoștiințe, numită fizionomie, despre care găsim referințe în mai multe civilizații antice din Grecia, India sau China. Urmărind principiile respectate de experții în domeniu, site-ul ABC El Recreo, citând Buzzle, ne arată ceea ce ochii, probabil cea mai expresivă parte a feței, pot dezvălui despre felul nostru de a fi.

Pentru a citi corect în ochii unei persoane, trebuie să luăm în considerare o serie de factori și de reguli. Acestea sunt legate de dimensiune și formă, dar și de alte particularități.

Dimensiunea ochilor

Ochii mari sunt caracteristica oamenilor pasionați, creativi, calzi și receptivi, care se evidențiază prin deschidere și accesibilitate. La polul opus, ochii mici vorbesc despre posesorii lor ca fiind inteligenți și stabili. Ei sunt axați pe detalii și prudenți cu persoane cunoscute recent.

Potrivit specialiștilor chinezi, ochii adânciți (înfundați) sunt trăsătura persoanelor romantice, idealiste, care trăiesc intens, în timp ce ochii proeminenți arată un caracter sensibil, cald și prietenos.

Citiți și Remedii de la bunici: Cum tratăm ochii iritați.

Ce indică curba ochilor?

Curba de la coada ochilor oferă, de asemenea, informații interesante. Când este orientată în sus, ea indică optimism, ambiție, ingeniozitate și determinare. Dacă este orientată în jos, ea arată o persoană pesimistă, cu o clară tendință de dependență de cei dragi.

Forma ochilor

Este cert că forma ochilor este un alt factor fundamental de studiu în fizionomie. Dacă ochii au formă de migdală (migdalați), ne aflăm în fața unei persoane atente, echilibrate și prudente, capabile să facă față unor situații dificile fără să se implice sentimental. Ochii mai rotunzi arată că persoana respectivă se lasă ghidată de emoții, are o lume interioară fascinantă, plină de creativitate, imaginație și idealism.

Citiți și Oamenii cu ochii albaștri. Când și cum au apărut ei pe pământ.

Distanța dintre un ochi și altul

Chiar și distanța dintre un ochi și celălalt poate fi revelatoare. Dacă este scurtă, se presupune că acea persoană respectă tradițiile, este disciplinată și mai puțin dispusă să facă schimbări radicale în viața sa. Dacă este mai amplă, individul respectiv are un caracter aventurier și impulsiv. În același timp, el este flexibil, mereu dispus să inoveze și să încerce experiențe noi.

Ochii sunt oglinda sufletului

Dar, oricât de mult s-a încercat interpretarea informațiilor despre caracterul nostru pe baza figurii și a ochilor, știința respinge categoric preceptele fizionomiei… Chiar și în cazurile în care aceasta din urmă și-a bazat concluziile pe studii statistice, care confirmă autenticitatea și valoarea lor. Și, cu toate că tendința ideală ar fi să nu credem prea mult în privirea nimănui, putem folosi informațiile precedente ca pe un joc amuzant pentru a-i „citi” pe cei din jur sau pentru a vedea câte dintre ele corespund realității.

Chiar fără o recunoaștere științifică, „ochii sunt oglinda sufletului” reprezintă un adevăr confirmat. În ei putem vedea stările prin care celălalt trece. Vedem chiar și zâmbetul sau supărarea. Vedem pe cine admiră posesorul lor și pe cine nu iubește. Vedem tinerețea, vedem bătrânețea. Ochii vorbesc cel mai bine despre noi.

Traducere și adaptare (și informații suplimentare) din limba spaniolă din ABC El Recreo de

Mihaela Mușetescu

Citiți și Ochi de culori diferite – Strania caracteristică a 0,67% din populație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here