Timbru aniversar: 45 de ani de inovație și cercetare în România

0
150

Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în InformaticăÎncepând cu ziua de vineri, 5 iunie 2015, emisiunea de mărci poştale Inovație și cercetare, Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică – 45 de ani va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară, informează un comunicat de presă.

Emisiunea filatelică este Intitulată Inovație și cercetare. Institutul Național de Cercetare–Dezvoltare în Informatică – 45 de ani ne introduce în lumea informaticii. Prin timbrul cu valoarea de 7,60 lei este subliniata ideea de cercetare în domeniul ciberneticii.

Emisiunea este completată de un plic prima zi. Ca forme de machetare au fost folosite coala de 20 timbre și minicoala de 5 timbre + 1 vinietă.

Rădăcinile informaticii se regăsesc înainte de secolul al XX-lea. Un reper important în informatica românească îl repreyintă Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică (ICI), instituție care sărbătorește anul acesta 45 de ani de existență și căreia Romfilatelia îi dedică un proiect filatelic aniversar.

Considerată un adevărat vârf de lance în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor din România, ICI București derulează programe naționale și internaționale prin care transferă tehnologie, valorifică rezultatele cercetărilor, desfășoară activități de consultanță, studii de diagnoză și prognoză, precum și editarea de publicații de specialitate.

Aniversarea celor 45 de ani este tradusă în cod binar, pe ecranul unui calculator de largă utilizare. Incursiunea în istorie se face prin intermediul statuetei Gânditorului de la Hamangia. Acesta este simbol al gândirii, cercetării și descoperirii continue. El este un obiect de artă aflat în patrimoniul Muzeului Național de Istorie a României.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here