Diabetul zaharat – Ce plante ne ajută să-l ținem în frâu și să-l vindecăm (1)

0
394

plante diabetul zaharatDiabetul zaharat – Ce plante ne ajută să-l ținem în frâu și să-l vindecăm – Propunerile și rețetele Mariei Treben, fitoterapeut renumit – Frunze de afin, urzici, rădăcină de obligeană, soc, țelină, morcovi, ceapă, usturoi, varză murată, păpădie – Efectele lor pozitive – „Numeroase boli ale timpului nostru ne arată că bunăstarea nu ne priește întotdeauna” (M. Treben)

Cauzele diabetului zaharat sunt alimentația nesănătoasă și hrana excesivă. Aceasta este una dintre bolile despre care Maria Treben, renumit fitoterapeut, spunea că: „Numeroase boli ale timpului nostru ne arată că bunăstarea nu ne priește întotdeauna. Trebuie să mai tăiem din porții, să reducem masa prea îmbelșugată.” În celebra sa carte „Sănătate din farmacia Domnului”, pe care am achiziționat-o recent datorită unei oferte postate pe un grup dedicat plantelor medicinale, Maria Treben recomandă leacuri care au dat rezultate în stimularea pancreasului, înlăturând astfel cauza apariției diabetului zaharat.

Frunze de afin

Frunzele de afin folosite în terapia diabetului zaharat trebuie colectate corect pentru a avea efect. Astfel, ele trebuie culese înainte de coacerea fructelor. În frunzele de afin există un compus biochimic, mirtilină, supranumit „insulină vegetală”. Mirtilina a fost experimentată clinic în diabetul zaharat, dovedind că poate scădea glicemia și poate înlătura complet afecțiunea. Ca orice tratament naturist, însă, și cura cu frunze de afin trebuie făcută sub control medical.

Cură cu plante alimentare

Legumele din meniul zilnic ne pot ajuta foarte mult în stoparea efectelor acestei boli. În general, cam ceea ce mâncăm ne poate ajuta sau ne poate dăuna, dar… unele alimente ne ajută mai mult decât altele, cred că știi ce spun. Plantele care diminuează conținutul de zahăr absorbit de organism sunt: țelina, morcovii, ceapa, usturoiul, varza murată și sucul acesteia.

Urzicile

Urzicile au o influență binefăcătoare asupra pancreasului. Ele scad conținutul de zahăr din sânge. Se pot consuma în diverse mâncăruri, în ceaiuri sau alte preparate, extracte îndeosebi, care se pot cumpăra din plafare.

Rădăcina de obligeană 

Cazuri atent studiate de persoane care suferă de disfuncții pancreatice, atestă faptul că rădăcina de obligeană vindecă aproape toate problemele legate de acest organ, așadar și diabetul. Un leac cu rezultate pozitive se prepară astfel:

Se pune 1 linguriță rasă de rădăcină de obligeană într-o ceașcă de apă rece. Se lasă peste noapte. A doua zi, se încălzește ușor. Se filtrează și se bea câte o înghițitură înainte și după fiecare masă, adică 6 înghițituri pe zi. 

Socul

Socul este o plantă medicinală folosită din cele mai vechi timpuri. Frunzele și mlădițele de soc infuzate sunt indicate pentru scăderea glicemiei. Preparați, așadar, un ceai binefăcător, iar problemele se vor împuțina treptat, până la dispariție.

Păpădia

De păpădie se poate profita mai ales primăvara. Cu toate acestea, în zilele noastre, când avem acces la orice aliment indiferent de anotimp, putem procura păpădia oricând. Păpădia are tulpina de două feluri: verde, ca iarba, sau gălbui-lăptoasă, care este mai gustoasă și mai fragedă. În afară de salata de frunze, conținutul de zahăr din sânge poate fi redus dacă se ține o cură de 4 săptămâni cu tulpini.

Citiți și partea a doua a acestui articol.

Se culeg tulpinile, cu flori cu tot, și se spală. Abia apoi se îndepărtează florile (florile se pot folosi pentru miere, dulceață și altele). La început, puteți fi deranjați de gustul ușor amărui al acestor tulpini, însă el dispare ulterior. Consumați, pentru un efect optim, 10-15 tulpini de păpădie.

Remedii populare, eficiente în diabetul zaharat, propuse de Maria Treben

Tot în cartea fitoterapeutei Maria Treben am întâlnit o rețetă a unui medic naturist elvețian, care dă rezultate pozitive în diabetul zaharat. Această formulă, susține medicul, folosită corect, ajunge să vindece maladia.

Rețeta lui Kunzle: 3 părți mărțișor (cerențel – Geum alpina), 1 parte frunze de mur, 1 parte frunze de afin, 3 părți sclipeți (Potentilla aurea), 2 părți coji uscate de fasole verde (teci uscate). Se folosește 1 linguriță cu vârf de amestec la un sfert de litru de apă fierbinte. Se infuzează 3 minute. Se consumă zilnic o cantitate de 1 litru și jumătate până la 2 litri.

Un alt leac popular, cu eficiență probată și confirmată în diabetul zaharat, este un preparat obținut în urma macerării frunzelor de afin, culese înainte de coacerea fructelor.

4 linguri de frunze de afin se lasă la macerat în 2 litri de apă rece. Se fierbe până scade la jumătate. Se consumă câte 1 ceașcă de 3 ori pe zi.

Concluzie – Suntem consecințele deciziilor noastre

Bolile apar în timp ce noi fugim de probleme. Ca să ne calmăm ne oferim ceva dulce, lăsând astfel loc instalării bulimiei, problemelor digestive sau pancreatice, depresiei sau afecțiunilor nervoase, bolilor hepatice sau renale. Dacă am ști să ne ținem poftele în frâu și am consuma alimentele în doze potrivite, fără excese și derapaje nutriționale, cu siguranță am fi în siguranță. Dacă nu ne-am îndopa într-un mod abuziv, dacă am conștientiza că hrana din frigider nu expiră neapărat mâine și că trebuie mâncată doar când ne este foame, în mod clar am fi liberi, ușori, energici și sănătoși. Altfel, suntem și suportăm consecințele deciziilor și faptelor noastre.

Va urma! – Până atunci, te invit să citești articolul Strugurii – Oferta generoasă a toamnei.

Eu vă doresc sănătate! Doamne ajută!

Mihaela Mușetescu