Care sunt cele mai scumpe bijuterii din istoria lumii?

0
3874

Inelul din aur alb cu diamante și safir oval de Ceylon a aparținut prinței Diana iar acum se află pe mâna ducesei de Cambridge Kate Middleton. Dacă în 1981 prețul bijuteriei create de Garrard era de douăzeci și opt de mii de lire, astăzi valoarea acestuia se ridică la trei sute de mii de lire sterline.

inelH. Stern Venus

Colierul în forma literei Y,  H. Stern Venus este din aur de optsprezece carate și are diamante unice ca formă, ce totalizează o sută zece carate. De asemenea încuietoarea este tot un diamant în formă de stea. Valoarea acestei bijuterii depășește trei milioane de dolari

diamante uniceColierul reginei Maria Antoaneta

Este confecționat din platină și este decorat cu o serie de diamante din minele DeBeers, albe de opt carate, două diamante galbene de 7,06 respectiv 5,24 carate și un diamant roz de 1,84 carate. Faimoasa bijuterie însumează per total peste o sută optzeci de carate și valorează 3.7 milioane dolari de dolari.

RColierul din platină

Purtat de Jessica Alba la decernarea premiilor Globul de Aur din 2013, și creat de Harry Winston colierul din platină valorează de aproape șase  milioane de dolari. Bijuteria este formată din două sute șapte diamante ce însumează o sută optzeci și șapte de carate.

JHeart of the Kingdom

Acest colier este fără doar și poate pe primul loc în topul colierelor în formă de inimă din întreaga lume. Evaluat la uluitorul preț de paisprezece milioane de dolari, Heart of the Kingdom este un rubin birmanez; are patruzeci de carate si este montat pe un colier cu diamante în valoare de o sută cincizeci și cinci de carate. Mai mult decât atât specialiștii au confirmat raritatea rubinului.

Faimosul colier poate fi purtat și ca o tiara.

Acest inel personalizat cu diamant albastru a fost creat de Bvlgari. 

 El a fost facut la comandă la începutul anilor 1960  pentru un extravagant colecționar european. El dorea un cadou deosebit pentru soția sa. Inelul, din aur alb, estimat la suma de trei milioane dolari, este un aranjament de două diamante triunghiulare. Un diamant rar, albastru de aproape unsprezece carate și unul alb de  nouă carate.

inel1Heart of the Ocean Diamond

Colierul Heart of the Ocean Diamond, creația lui Harry Winston este un imens diamant albastru de cinsprezece carate în jurul căruia se află mai multe diamante albe. Bijuteria a fost purtată de Gloria Stuart. Ea a jucat rolul supravieţuitoarei Rose în filmul Titanic, la decernarea Premiilor Academiei Americane de Film. Valoarea ei este de douăzeci de milioane de dolari.

colier L’Incomparable – diamante albe

Colierul din aur roz L’Incomparable deține recordul mondial ca fiind cel mai valoros colier din lume. Creația celor de la Mouawad, bijuteria de lux are ca pandantiv un superb diamant de patru sute șapte carate; este ornată cu nouăzeci de diamante albe de douăsute treizeci de carate. Cu exorbitantul preț de cinzeci și cinci milioane de dolari, colierul a intrat în Cartea Recordurilor în anul 2013 ca cel mai scump colier din lume.

Pink Star

Poate surprinzător, cea mai scumpă bijuterie din lume nu este un colier încărcat de diamante și pietre scumpe ci un inel simplu cu un imens diamant oval, roz de șaizeci de carate. Prețul bijuteriei Pink Star a fost stabilit la suma de optzeci și două de milioane de dolari.

inel2

Emanuela P.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here