Blestemul nestematelor. Cele mai fumoase diamante din lume cu influențe malefice | GALERIE FOTO

0
717
627x0
“Muntele de lumină” și “Speranța”, sunt două nestemate care, în ciuda numelui, ascud, asemeni Cutiei Pandorei, influențe malefice. Diamante ca Hope sau Koh-I-Noor au adus un sfârșit tragic acelora care au avut ghinionul să le fie propietari.

Diamantul cel mai faimos din lume poate fi admirat in Turnul Londrei. Istoria lui a fost scrisă de Dick Harlay, un ziarist de la Time. Koh-i-Noor, care înseamnă “muntele de lumină”, poate fi admirat în Turnul Londrei. Descoperit în secolul XIV-lea, într-un râu indian numit Godavari, Koh-i-Noor nu a fost niciodată vândut. Ce care au ajuns în posesia nestematei malefice, au făcut-o fie prin furt, fie prin asasinate.

Diamantul a fost luat, în 1526, de la sultanul Baber, unul din fondatorii dinastiei mongole. Atât el, cât și suceesorii săi au avut un destin tragic. În 1973, a ajuns în proprietatea lui Nadir Sah. Acesta a fost jefuit la Delhi și după ce a adus briliantul în Persia, a murit asasinat.

Ajuns în Anglia, pe la jumătate secolului al XIX-lea, după ce toți deținătorii săi au avut morți violente, nestemata n-a mai fost dorită de niciun nobil. Regina Victoria a vrut înițial să monteze diamantul într-o broșă, dar a renunțat la idee. Astfel, a ajuns la Mary, sotia lui George al V-lea. Ea la montat într-o coroană, dar la sfaturile apropiatilor, a renunțat să-l mai poarte.

Diamantul-blestemat

Hope, “Diamantul albastru”

O altă nestemată  extraordinar de frumoasă, dar cu renume subru este Hope, “Diamantul albastru”. Istoria sa blestemată începe odată cu intrarea în posesia “Regelui Soare”, Louis al XIV-lea, care l-a cumpărat şi l-a tăiat. Potrivit The New York Times, iniţial diamantul ar fi avut 112 carate. Suveranul l-a numit “Diamantul albastru al coroanei” şi l-a purtat la gât, atârnat de o panglică.

Legenda spune că diamantul ar fi fost încrustat într-un idol indian cu puteri supranaturale atunci când a fost furat de un preot hindus. Imediat după aceea el a fost ucis, dar nestemata nu s-a mai intors la idolul său, ci a continuat să facă victime. În 1642 diamantul a fost adus în Europa, unde ar fi ajuns la un anume Jean-Baptiste Tavernier. După ce i l-a vandut, în 1688, lui Ludovic al XIV-lea, Tavernier a plecat in India, unde a fost mâncat de tigri.

Ajuns la Curta Franței, “Diamantul albastru” i-ar adus ghinion lui Fouquet.

Supraintendentul l-ar fi imprumutat pentru un dineu oficial la care a comis atâtea gafe încât s-a ales cu închisoarea pe viață. Ludovic al XIV-lea, Ludovic al XV-lea, Ludovic al XVI-lea, cu toţii au sfârșit tragic. Doamna de Maintenon a fost și ea afectată, dar se poate zice că diamantul nu i-a fost fatal. De unde și convingerea unora, că Hope are influență malefică doar în cazul bărbaților, deși unele dintre doamnele care l-au purtat și-au pierdut capul, la propiru. Mariei Antoaneta a fost ghilotinată, iar printesa de Lamballe a fost ucisa de revolutionari, în 1792.

Numele, Hope, i-a fost dat diamantului în 1980, după un bancher care s-a lăsat vrăjit de nestemată, Henri-Thomas Hope. El a murit ruinat, imediat ce a ajuns stăpânul “diamantului albastru”. Următorul propietar, francezul Jacques Colet s-a sinucis. Ivan  Kanitovici, un prinț rus, ce n-a rezistat ispitei și l-a cumpărat a murit asasinat. Sultanul Abdul Hamid, care care l-a cumpărat pentru una din concubine, a fost forțat să abdice, după ce anterior își chiar el îşi ucisese favorita.

TOP 10 cele mai fumoase diamante din lume, potrivit Ranker.
1.Kohinoor sau Koh-I-Noo

il-koh-i-noor-ce-ben-di-meglio

Valoarea acestui diamant nu este estimată, dar este cu siguranța extrem de ridicată. Deși nu este chiar cel mai mare diamant din lume, este cel mai pur diamant incolor din lume. Inițial a avut 186,06 carate, dar după reșlefuirea lui a ajuns la 105 carate.

2. The Hope Diamond

hope-diamond-1024x586

Este dintre cele mai faimoase diamante din lume. E aproape la fel de celebru ca și prețul său ce este estimat la 425 de milioane dolari.

3.The Cullinan

The Cullinan

Această superbă nestemată a fost cel mai mare diamant în formă brută descoperit vreodată. Valoarea sa este estimată la 400 de milioane dolari.

4. The Sancy Diamond

The Sancy Diamond

Deși valoarea sa nu a fost estimată, cu siguranță este una pe care nu mulți și-o permit. Are 55 de carate.

5. De Beers Centenary Diamonds

De Beers

Cu o valoare estimată care depășește 100 de milioane de dolari, acesta este cel de-al treilea diamant ca mărime care a fost prelucrat. Are 273 de carate.

6.The Steinmetz Pink

A fost introdus pe piață 2003, are 59,50 de carate și este estimat la 25 de milioane de dolari.

7. Wittelsbach Diamond

Valorează 16,4 miloane de dolari, are 35 de carate și este localizat în Franța, la Paris.

8. The Heart of Eternity

heartofeternitydiamond

Acest briliant albastru în formă de inimă valorează peste 16 milioane de dolari și este originar din Africa de Sud.

9. The Moussaieff Red Diamond

1c9f96678b

Cu valoarea estimată la 7 milioane de dolari și cele 13,9 carate ale sale, acesta este un diamant micuț. Cu toate acestea este cel mai mare diamant roșu găsit vreodată.

10. The Allnatt Diamond

allnatt

Are o valoare estimată la 3 milioane de dolari și 101,29 de carate. A fost botezat după numele lui Ernest Allnatt.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here