Creştinii ispitiţi, mai iscusiţi în lucrarea creştinească

0
78
Diavolul se străduieşte sa ne ispiteascaÎn războaiele lumeşti, oamenii se străduiesc să-şi apere graniţele şi oraşele sau să le câştige de la partea adversă.

Diavolul se străduieşte să ne ia cu forţa nu oraşele, nu hotarele, nu bogăţia noastră, ci sufletul; nu trupul, ci sufletul nostru să-l prindă şi să-l piardă pe veci; nu fericirea pământească şi vremelnică, ci pe cea cerească şi veşnică.

Prin toată această osteneală şi grijă a lui se străduieşte să ne atragă împreună cu el la pieire. Ia aminte creştine, cu câtă răutate, duşmămie şi cruzime ţi se potriveşte vrăjmaşul şi fereşte-te de el.

Diavolul se străduieşte să ia de la tine cu forţa nu aur, nu argint sau alte lucruri trecătoare, ci comoara cea nepieritoare şi veşnică, mântuirea ta.

Păzeşte-o pe aceasta nu numai mai mult decât pe averile tale, ci mai mult decât însăşi viaţa ta. Soldaţii, cu cât se luptă mai mult şi veghează, cu atât se fac mai iscusiţi şi mai curajoşi. Tot aşa şi creştinii, cu cât sunt mai ispitiţi de nenorociri şi necazuri, cu atât mai iscusiţi devin în lucrarea creştinească.

După încheierea luptelor, cu fast şi bucurie învingătorii se întorc în patria lor şi sunt cinstiţi de împărat. Tot aşa şi creştinii, încheindu-se cu bine lupta lor şi sfârşindu-şi viaţa în chip fericit, biruitori şi veseli merg în Patria cerească şi primesc cununa dreptăţii de la Hristos.

“Comoară duhovnicească din lume adunată”, Sfântul Ierarh Tihon din Zadonsk

Jurnal Spiritual 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here