Dieta de trei zile

0
152

dietaConform noilor descoperiri, postul timp de trei zile poate regenera sistemul imunitar. O persoană care recurge la abstinenţă alimentară nici mai mult, nici mai puţin de trei zile, îşi îmbunătăţeşte întregul sistem imunitar, determinând organismul să producă noi celule albe sanguine.

Deşi înfometarea a fost criticată ca fiind nesănătoasă, în ultimul timp nutriţioniştii o consideră benefică  în producerea de celule albe, care luptǎ împotriva infecţiilor.

Această descoperire este valabilă în mod special persoanelor cu un sistem imunitar scăzut, precum cei care suferă de cancer şi au nevoie de chimioterapie.

De asemenea, îi poate ajuta pe oamenii în etate, a căror sisteme imunitare, o dată cu înaintarea în vârstă, au devenit ineficiente în lupta contra celor mai comune boli.

După părerea specialiştilor, postul alimentar are caracter regenerativ, impulsionând celulele stem să  producă noi şi noi celule albe sanguine benefice în regenerarea sistemului imunitar.

Regimul alimentar de lungă durată forţează organismul să consume depozitele de glucozǎ şi grăsime, dar distruge şi o mare cantitate de celule albe.

Cu fiecare ciclu de post alimentar, această distrugere a celulelor albe induce schimburi care declanşează regenerarea de noi celule imunitare.

În cadrul testelor de laborator, pacienţii erau rugaţi să postească cu regularitate între două şi patru zile pe o perioadă de şase luni.

S-a mai descoperit că postul prelungit reduce şi enzima PKA, care este asociatǎ cu îmbătrânirea şi cu hormonul responsabil pentru riscul crescut de cancer şi dezvoltarea tumorilor.

Valter Longo, profesor în geriatrie şi biologie de la Universitatea din California a spus că: „Nu am prevăzut că postul prelungit ar avea efecte remarcabile asupra celulelor stem în cadrul sistemului hematopoietic”.

„Atunci când ne înfometǎm, sistemul încearcă să păstreze energie prin reciclarea unei mari cantităţi de celule imune de care nu este nevoie, mai ales pe cele lezate”, a mai adăugat profesorul.

„S-a observat, atât la testele efectuate pe oameni, cât şi pe animale, că numărul celulelor albe este în scădere în timpul postului prelungit. O dată ce reâncepi să te alimentezi, numărul celulelor sanguine revine la normal. Aşa că ne-am întrebat de unde provin cele noi”.

Abstinenţa alimentarǎ timp de 72 de ore îi protejeazǎ pe pacienţii cu cancer împotriva impactului toxic al chimoiterapiei.

„Deşi chimioterapia salvează vieţi, are şi efecte secundare colaterale asupra sistemului imunitar. Postul poate contracara efectele negative ale chimioterapiei“, a declarat şi co-autorul studiului, Tanya Dorff, profesor asistent de medicină clinică.

“Este nevoie de mai multe studii clinice şi orice intenţie de dietă alimentară prelungită ar trebui urmată doar sub stricta supraveghere a unui nutriţionist”.

“Cercetăm posibilitatea ca aceste efecte să fie aplicabile şi altor sisteme şi organe din corp, nu doar sistemului imunitar”, a precizat prof. Longo.

Alţi oameni de ştiinţă englezi au fost sceptici în ceea ce priveşte studiul.

Prof. dr. Longo a mai adăugat: “Nu au fost semnalate dovezi că postul ar dăuna sănătăţii, ba dimpotrivă. Am primit sute de e-mail-uri de la pacienţi suferinzi de  cancer, care au combinat chimioterapia cu postul alimentar, asistaţi de medici oncologi. Marea majoritate s-au declarat foarte mulţumiţi, şi doar câţiva au acuzat efecte adverse, printre care stări de leşin şi creşteri temporare ai marker-ilor hepatici”.

“Este evident faptul că trebuie să continuăm testările clinice, dar viitorul este promiţător”, a fost de părere prof. Longo.

Sursa: telegraph.co.uk

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here