Dieta victoriană elimină rapid excesul de greutate într-un mod benefic pentru sănătate

0
168

Dieta victoriană

Dieta victoriană presupune cartofi, praz, ceapă, varză, morcovi, sfeclă, mere, pere, căpşuni şi cireşe. Potrivit nutriţioniştilor, consumul de produse naturale, fără aditivi, elimină rapid excesul de greutate. 

Specialiştii din domeniul sănătăţii au ajuns la concluzia că dieta victoriană nu numai că se numără printre cele mai eficiente metode de pierdere în greutate, ci oferă organismului și cel mai rapid aportul de vitaminele şi de oligoelemente de care are nevoie.

Cercetătorii de la Universitatea din Leicester au precizat că dieta a apărut iniţial sub denumirea de „Dieta săracă”. Ea constă din fulgi de ovăz, cartofi, hering, produse lactate naturale. Este printre cele mai benefice pentru sănătate.

Eficacitatea dietei victoriene este similară cu cea mediteraneană. În ambele se evită carbohidraţii şi se permite consumul de carne. De fapt, dieta victoriană permite doar consumul de produse naturale. Acestea sunt cartofi, praz, ceapă, varză, morcovi, sfeclă, precum şi mere, pere, căpşuni şi cireşe, relatează Rador.

Citiți și alte articole de la rubrica Sănătate.

Ana Grama