Dincolo de zâmbete. Secretul din spatele găleților cu apă rece turnate pe cap

0
114

bill-gates-ice-bucket-challengeÎn urmă cu aproximativ două săptămâni, cei mai importanți oameni din industria tehnologiei au fost personaje principale în clipuri care au devenit virale pe internet. Mark Zuckerberg, șeful Facebook, Bill Gates, fondatorul Microsoft, Tim Cook, CEO Apple, dar și alții, au răspuns unei provocări de a-și turna o găleată cu gheață pe cap. Au urmat și vedete precum Justin Timbarlake, Lady Gaga, George Bush, Michael Jordan sau Novak Djokovic. 

Le-au luat exemplu și oameni simpli, iar internetul e plin de astfel de filmulețe. Această campanie se ține de câțiva ani, însă abia acum a devenit virală. Cu siguranță sunt unii care au început să o considere enervantă, însă în spatele ei e o cauză extrem de nobilă. Până acum, pentru cercetarea sclerozei laterale amfitriotice, datorită acestei campanii, s-au strâns peste 30 de milioane de dolari.

Este o boalǎ neurologicǎ gravǎ care cauzează slăbiciune musculară, invaliditate. Boala duce la pierderea neuronilor motorii, iar ȋn acest fel maladia afecteazǎ capacitatea de a vorbi, de a mȃnca, de a respira și de a se mișca. Cauzele sunt necunoscute.

Printre lacrimi, Anthony Carbajal, un fotograf american, a spus povestea familiei lui. Bunica sa și mama sa suferă de această boală. Și, din păcate, în urmă cu câteva luni, chiar și el a fost diagnosticat cu această afecțiune.

99c5fcc0-28f7-11e4-a52a-038de01f92e6_Clipboard01

Sursa: ro.yahoo.com

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here