Dispar jaguarii, moare pădurea tropicală

0
644

Jaguarul este pe cale de dispariţie din pădurea tropicală, fapt care ameninţă însăşi existenţa acesteia.

jaguarUn studiu realizat de Centrul brazilian de cercetări şi conservare a mamiferelor carnivore arată că mai există numai 250 de jaguari adulţi în pădurea de pe coasta Atlanticului, numărul lor scăzând cu 80% în ultimii 15 ani. Cel mai îngrijorător este că numai 20% din animale sunt la vârsta maturităţii sexuale, relatează Agerpres.

Jaguarii se hrănesc cu erbivore, iar scăderea numărului de exemplare duce la un grav dezechilibru de mediu, ducând la creşterea numărului de animale care mănâncă vegetaţia. Printre cauzele care au dus la reducerea spectaculoasă a populaţiei de jaguari se numără braconajul şi faptul că fermierii nu ezită să omoare felinele dacă le ucid vreo vacă.

Pădurea atlantică este ecosistemul care înregistrează cea mai severă distrugere din Brazilia. Ea acoperea 15% din întreg teritoriul brazilian, 93% dispărând între timp. Au rămas doar 28.600 km2, cea mai mare parte în rezervaţii forestiere. Ecosistemul a fost declarat patrimoniu natural de către UNESCO în 1999.

Sursa: eazi.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here