Dispreț pentru onorurile ce ți se pot da în vremea de acum

0
92

Fiule, nu pizmui pe alții, văzându-i onorați și înălțați, în timp ce tu ești disprețuit și umilit. Înalță-ți inima spre Mine la cer și atunci faptul că ești disprețuit de oameni pe pământ nu te va mai întrista.

onorDoamne, ca și când am fi loviți de orbire, așa de lesne și de repede ne amăgește deșertăciunea. Dacă mă cercetez bine, văd că nimeni nu mi-a făcut vreodată nedreptate și de aceea n-am de ce să mă plâng înaintea Ta. Dar fiindcă adeseori am păcătuit înaintea Ta, drept este ca orice făptură să se ridice împotriva mea. Cu bună dreptate deci, mi se cuvine ocară și dispreț, iar Ție laudă, cinste și mărire. Și până nu voi aduce inima mea în stare să sufere fără să se tulbure și fără să se necăjească, ocara, disprețul, nebăgarea în seamă din partea oricui, până atunci nu voi putea ajunge la pacea statornică a inimii, la lumina duhului și la deplina unire cu Tine.

„Urmând pe Hristos” de Thomas A. Kempis, Tipografia Miron Neagu – Sighișoara, 1944

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here