Doi turiști germani, porniți prin Europa cu rulota, ne laudă țara

0
92

turLa 62 de ani, respectiv 57, Axel și soția lui Colette au început de anul trecut să cutreiere Europa. Și-au închiriat apartamentul pe care îl au în Stuttgart, iar cu banii obținuți în avans, plus economiile lor plănuiesc să viziteze toate locurile frumoase pe care le are Bătrânul Continent.

„Vrem să facem mai multe tururi în anii următori. Avem planuri pentru urmatorii 5-6 ani“, a spus Axel Reimann.

Să nu credeți că turul Europei este un vis pe care  și-l permit doar oamenii cu bani. Asta o dovedește cel mai bine această familie de germani care face înconjurul continentului cu o mașină din anii `70 și cheltuind aproximativ 1.000 – 1.500 de euro pe lună.

Volgswagenul T2 care le este și casă și mijloc de transport a fost modificat pentru ca celor doi să nu le lipsească nimic în călătoriile lor.

„Bine ați venit în casa mea. Casa mea e castelul meu. Avem unde să gătim, să ținem mâncarea la rece, avem un mic frigider“, a spus Colette Reimann.

Din mașină nu lipsesc laptopul cu internet prin cartelă, nici televizorul conectat la satelit unde cei doi văd meciurile de la Campionatul Mondial din Brazilia.

Pe geamul rulotei stă scris și un mesaj tradus prin google pentru cei care ar vrea să le strice vacanța: „Atentie, nu bani în masină. Foarte tare sistem de alarmă nou”. Până acum, germanii nu au avut suprize neplăcute în țara noastră și spun cu mâna pe inimă că nu regretă că au inclus România în itinerariul lor.

Vorbesc la superlativ despre castelele Bran și Peleș, diversitatea Deltei dar și despre atmosfera din Mamaia și Eforie, unde spun că au văzut pentru prima dată lebede pe apă sărată. „Este o țară frumoasă, cu oameni care sar în ajutor“, au spus cei doi soți despre România.

Pentru cei doi germani urmează vizitarea Capitalei. Vor să vadă Casa Poporului și Centrul Vechi iar apoi își vor continua drumul, în Bulgaria și Grecia. Amintirile trăite în România le vor posta pe pagina lor de internet, pentru ca vor ca toată lumea să afle de la doi germani ce țară frumoasă avem.

Sursa: reporterntv.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here