Două studente din Cluj au primit premiul special

0
258

chinaDouă studente din Cluj-Napoca sunt câştigătoarele etapei regionale a concursului “Podul limbii chineze”. Wanda-Florentina Motoroiu şi Laura-Mihaela Feneşan au fost recompensate cu premiului special, respectiv premiului I la etapa regională a concursului de limba şi cultura chineză “Podul limbii chineze”, ce a avut loc la, duminică, Bucureşti.

Wanda-Florentina Motoroiu, câştigătoarea premiului special, va reprezenta România la concursul internaţional “Podul limbii chineze”, care se va desfăşura în iulie, în oraşul Changsha, capitala provinciei Hunan. Şi câştigătoarea premiului I la etapa regională va merge în China. Toate cheltuielile legate de transportul în China, cazare şi masă sunt asigurate de Sediul General al Institutelor Confucius.

Potrivit organizatorilor concursului, anul acesta s-au înscris 20 de tineri care studiază limba chineză, iar tema a fost “Visul meu chinezesc”.

Concursul internaţional de cunoştinţe de limba chineză “Podul limbii chineze” pentru studenţi este un concurs de nivel internaţional, organizat de Hanban, şi se care desfăşoară anual, începând din 2002. Este alcătuit din două etape – etapa regională, care se desfăşoară în afara Chinei, şi etapa finală – în China. Până în prezent, aproape 400.000 de studenţi din peste 90 de ţări ale lumii au participat la acest concurs. Dintre aceştia, peste 1.300 au fost aleşi să participe la repetiţii şi la faza finală, în China. Acest concurs este considerat o “olimpiadă a limbii chineze”.

”Podul limbii chineze”cuprinde patru probe: examinarea scrisă, discurs, proba de întrebări şi răspunsuri şi proba de aptitudini artistice (fiecare candidat poate să îşi dovedească aptitudinile artistice în următoarele sfere: cântec, dans, compoziţie muzicală, acrobaţie, caligrafie, pictură, decupaje de hârtie, arte marţiale).

Ana Grama
Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here