Două treimi dintre tineri se angajează după vârstă de 24 de ani

0
100

Pentru majoritatea tinerilor, primul loc de muncă se lasă aşteptat, în ciuda ofertelor şi a oportunităţilor, chiar şi de part-time pe timpul studenţiei, existente pe piaţă muncii.   

tineriAproape două treimi dintre tineri au semnat primul lor contract de muncă după vârstă de 24 de ani, potrivit unui sondaj realizat de către Studio Moderna, una din cele mai mari companii de Marketing Direct din România şi din Europa Centrală şi de Est, cu peste 3 milioane de clienţi şi un portofoliu de mărci semnificativ.

Sondajul a fost realizat în perioada ianuarie 2013 – mai 2014, pe un eşantion de peste 13.000 de persoane cu vârste de la 18 ani în sus, absolvenţi de studii medii şi superioare, respectiv studenţi în timpul facultăţii.

Mai puţin de unul din zece absolvenţi de liceu în găseşte un loc de muncă imediat după terminarea cursurilor. Rată de succes creşte odată cu vârstă.

„Primul loc de muncă este foarte important, urmând practic să definească, în medie, evoluţia profesională ulterioară. Chiar şi un job part-time este foarte important şi util, pentru că permite acumularea unei experienţe valoroase şi ajută la setarea obiectivelor profesionale în conformitate cu realităţile pieţei muncii”, a declarat Zoltan Pilecki, directorul general al Studio Modernă, cea mai mare companie de vânzări prin telefon, cu peste 500 de consultanţi şi o vârstă medie de sub 24 de ani.

Potrivit sondajului realizat de Studio Modernă, primul job variază de la o categorie de vârstă la altă. Astfel, tinerii de 18 ani încep preponderent că promoteri, cei din grupele de vârstă 18-20 şi 20-24 de ani încep preponderent că operatori call-center şi consultanţi vânzări, în timp ce la grupa de vârstă de peste 24 de ani, primul job este preponderent în vânzări.

„Un loc de muncă în vânzări, la vârstă de 20 de ani, este foarte util pentru că ajută la dezvoltarea abilităţilor de comunicare verbală, la formarea gândirii manageriale, orientate spre atingerea obiectivelor şi reuşită profesională. Compania noastră angajează foarte mulţi tineri fără nicio experienţă, tot ce trebuie să aibă este ambiţia de a reuşi”, a precizat Zoltan Pilecki, directorul Studio Moderna.

Sursa: manager.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here